30a Setmana del Medi Ambient a Terrassa

dilluns, 31 maig, 2021 - 00:00 a diumenge, 6 juny, 2021 - 23:59
Terrassa

El lema triat per aquesta edició és "Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic".

Una temática d'actualitat ja que la Unió Europea prohibirà a partir d'aquest mes de juliol alguns dels productes fabricats amb aquest material, com són les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus. 

Terrassa va ser una de les primeres ciutats de Catalunya en organitzar una programació estable, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 juny) i amb l'esperit de sensibilitzar i conscienciar la ciutania sobre la importància de preservar el nostre entorn. Aquesta voluntat inicial s'ha convertit en una cita anual ineludible per a les terrassenques i els terrassencs, ja que enguany celebra els seus 30 anys.

A diferencia de l'any passat, en què la pandèmia va obligar a dissenyar una programació exclusivament virtual, en aquesta edició s'han inclós majoritàriamenrt activitats presencials (cinema, tallers, itineraris, una jornada de neteja...), però també webinars que tractaran de quina manera podem viure sense plàstics, què és l'autoconsum d'energia fotovoltaica i què en fem dels residus generats a la comarca del Vallès Occidental. Amb tot, la celebració de la Festa de Medi Ambient ha estat suspesa per segon any consecutiu per les restriccions del Covid 19 encara vigents. 

PROGRAMA


 

Organitzador: 
Ajuntament de Terrassa
Etiquetes: 
Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Article

El protocol estableix les bases per a la creació d'un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, el teixit empresarial local i les entitats signatàries per intercanviar informacions i experiències que ajudin a la creació de comunitats energètiques. La durada d'aquest protocol és de dos anys, prorrogable a dos més, i el seguiment anirà a càrrec d'una comissió que es reunirà cada sis mesos. 

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Article
El projecte EYES Erasmus a Granollers finalitza amb una guia que respon a aquesta qüestió

La metodologia descrita en aquesta guia es basa en la metodologia desenvolupada al projecte Erasmus+ EYES – Implicant el jovent en la planificació de l’energia i el clima i que a Catalunya s'ha implantat a Granollers.

Butlletí