1a Bioblitz, jornada popular de recerca de fauna i flora a Pineda

diumenge, 5 juny, 2016 - 09:01
Geolocation

Inscriu-te a la web: https://bioblitzcat.wnature.org/pineda-de-mar/

Pineda de Mar acollirà per primera vegada la Bioblitz, una jornada de ciència ciutadana que se celebrarà el diumenge 5 de juny a la plaça Sara Llorens, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

La bioblitz és un recerca intensiva, durant tot un dia, de totes les espècies de fauna i flora que hi ha en una determinada zona. Diferents especialistes acompanyats dels ciutadans i de les famílies faran aquesta recerca. Els participants poden triar diversos itineraris biològics (consulteu els horaris a la web): ocells, insectes, plantes i flors, crustacis, etc...  La Bioblitz de Pineda de Mar tindrà lloc el diumenge 5 de juny de 9 a 20 h.

Per participar-hi cal inscriure’s abans a la web: https://bioblitzcat.wnature.org/pineda-de-mar/

Vine i gaudeix d’una experiència única i gaudeix de la natura. Participa-hi!


 

Organitzador: 
Ajuntament de Pineda de Mar
Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat
Ciència
Educació ambiental

Relacionats

Opinió

Una gran pressió ambiental amenaça la vida dels milers d’ espècies que conformen la biodiversitat marina mediterrània, una de les més riques del món i la de les praderies de posidònia, un dels ecosistemes que més refugi ofereix a la vida marina com s’explica el documental Salvemos el Mediterráneo, que ha dirigit el biòleg i fotògraf submarí Manu San Félix.

Reportatge

L’evidència disponible indica que la infraestructura verda urbana (els parcs urbans, els arbres dels carrers, les cobertes i els murs verds, etc.) pot contribuir de manera molt modesta a compensar les emissions de carboni, a reduir l’estrès per la calor i a disminuir la contaminació atmosfèrica de la ciutat. Si volem actuar sobre aquests problemes, hem de treballar sobre les fonts de pol·lució, perquè les mesures compensatòries basades en la natura no són, ni de lluny, suficients. Les estratègies d’infraestructura verda urbana tenen un paper complementari, i no alternatiu, a les polítiques de reducció de la contaminació.

Acte
17/12/2019
Biblioteca Vall d’Alfatà. Rambla del països Catalans, 2. Santa Susanna

Butlletí