Xarxa per a la Conservació de la Natura

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) és una entitat sense ànim de lucre de 2n nivell declarada d’utilitat pública. Està formada per associacions, fundacions, administracions públiques, empreses, universitats i centres de recerca.

La missió de la XCN és promoure la conservació de la natura mitjançant la implicació social, principalment a través de les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental, a qui la XCN dóna suport i amb qui treballa de forma col·laborativa, i establint aliances per fer compatibles les activitats humanes amb la sostenibilitat dels ecosistemes.

La XCN vol esdevenir una xarxa àmplia, influent, estructurada i consolidada on les entitats ambientals i els diversos col·lectius vinculats veuen amplificada i reforçada la seva capacitat d’actuació per tendir cap una Catalunya justa, socialment i ambientalment, on el benestar social i la conservació de la natura siguin valors centrals.

 


 

Més informació a https://xcn.cat/


 

Darreres aportacions


"Per posar fre als grans projectes de renovables que amenacen la preservació de la biodiversitat i la sobirania alimentària a Catalunya, urgeix elaborar una planificació de la transició energètica on es prioritzi la seva implementació en llocs antropitzats i propers als punts de consum."