Refugis climàtics: una necessitat urgent per als més vulnerables

Reportatge. Especial Illes de Calor

Cap de Redacció

28/06/2023 - 09:00

Els refugis climàtics són aquells espais que permeten als ciutadans i ciutadanes d’una ciutat o nucli urbà gaudir d’un confort tèrmic en una situació de calor intensa.

Amb la Brenda Saavedra, tècnica de Direcció de Serveis Ambientals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), recorrem alguns dels refugis de Badia del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Parcs, zones verdes, casals d’avis o biblioteques, entre d’altres, són els espais destinats a mitigar els efectes de les onades de calor en el seu moment més intens. Aquests serveis públics són una alternativa més necessària que mai per garantir que els més vulnerables, que no tenen aire condicionat o una llar adequada a l’augment de les temperatures, tinguin un refugi on poder passar les hores més delicades del dia.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista
Marc Montlleó, biòleg


Marc Montlleó Balsebre és director de projectes ambientals a Barcelona Regional. Ara mateix donen suport a l’Ajuntament de Barcelona i a l’AMB amb el desplegament dels refugis climàtics. 

Entrevista
Javier Martín Vide, climatòleg

Javier Martín Vide és climatòleg i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona (UB).

Entrevista
Maria del Carmen Llassat, catedràtica de Física de l'Atmosfera

Maria del Carmen Llassat és catedràtica de Física de l'Atmosfera al Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB).

Butlletí