Portes obertes

15/03/2024 - 12:47

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), com administració de gestió pública de l’aigua a Catalunya, participa activament en el Dia Mundial de l’Aigua, una cita emblemàtica que se celebra cada 22 de març, data proposada per la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) a Rio de Janeiro, l'any 1992.

L'objectiu és trobar un espai de participació on poder compartir les mirades particulars i/o col·lectives en la reflexió i la sensibilització sobre l’aigua, un element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tan essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

 

Jornada de portes obertes en el dia Mundial de l'Aigua i de la Meteorologia 2024

L’aigua no cau del cel. Estem en emergència per sequera però sumem esforços, tots i totes, per garantir l’aigua.   

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les unitats que en depenen com l'Agència Catalana de l'Aigua, l’Ens d’Abastament Ter-Llobregat i el Servei de Meteorologia de Catalunya promouen enguany una celebració conjunta del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i el Dia Meteorològic Mundial (23 de març). L'objectiu de centrar l'atenció en el valor essencial de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, especialment en el context actual de sequera i emergència climàtica. Per fer-ho, es realitzaran jornades de portes obertes en diverses infraestructures del cicle de l’aigua i també algunes vinculades a la meteorologia. 

ACTIVITATS OBERTES A TOTHOM. JORNADA DE PORTES OBERTES A INSTAL·LACIONS

Es podran visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, on es tracta l’aigua per proveir l’abastament amb la qualitat sanitària òptima; depuradores, que tracten l’aigua residual que ja hem utilitzat per retornar-la al riu en condicions; plantes de regeneració, que generen nous recursos d’aigua per reutilitzar; i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’altres administracions, operadors i entitats vinculades a la gestió de l’aigua: com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona; el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Consorci Besòs Tordera, MMBS – Aigües de Manresa, l’Observatori Fabra i la Diputació de Barcelona. 

COM T'HI POTS APUNTAR

Apunta’t a les Jornades de portes obertes en instal·lacions del cicle de l’aigua i descobreix el valor de l’aigua i tot el que hi ha darrere d’un gest tant senzill com obrir i tancar l’aixeta.

Consulta les instal·lacions que oferiran visites guiades a la pàgina web de L'aigua no cau del cel

- Es tancaran inscripcions a mesura que s’esgotin les places disponibles per a cada instal·lació. 

- Edat mínima aconsellable dels participants: 8 anys.  

- S'aconsella portar roba i calçat còmodes. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

El primer pas per estalviar aigua és saber quanta en consumeixes. Amb aquest interactiu us ensenyem a fer-ho en molt pocs passos.

Butlletí