On són les reserves de petroli del planeta?

La dada

Autor: Marc Solanes Calderón

Infografia: Sergi Mayench

 
19/02/2024 - 19:01

El petroli, malgrat l’acceleració de la transició energètica dels darrers anys, continua sent la font que genera el 38,7% de l’energia que es produeix a escala mundial, segons publica el portal World Energy Data i va desenvolupar el portal especialitzat en política internacional EOM. A més, són poc més de deu els països que concentren la gran majoria de les reserves d’aquesta matèria primera a tot el món, concretament el 86,4%.

Veneçuela és l’Estat amb més reserves del planeta. Segons les dades de l’informe publicat per BP Statistical Review of the World Energy, les reserves provades del país llatinoamericà s’eleven fins als 304 mil milions de barrils. Aquestes reserves de cru representen gairebé el 25% de totes les que hi ha al planeta. Molt a prop, se situa l’Aràbia Saudita, amb 298 mil milions de barrils. Força més lluny, el Canadà ocupa el tercer lloc (168 mil milions), seguit de l’Iran (158 mil milions) i l’Iraq (145 mil milions). Rússia, Kuwait, els Emirats Àrabs, els Estats Units i Líbia tanquen el rànquing dels deu primers.

Tot i les dades exposades, Veneçuela no és ni de bon tros un dels majors exportadors en l'àmbit internacional. Les sancions polítiques que reben i la dificultat de tractar el seu petroli –per la seva composició– expliquen el fenomen. Els Estats Units, en canvi, malgrat ocupar la novena posició en reserves provades, si situen com el primer productor a escala mundial.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia
Se celebrarà del 22 al 28 d'abril

Més de 300 persones expertes en contaminació acústica es reuniran a Manresa el 24 i 25 d’abril per debatre alguns dels temes més rellevants que afecten el sector en el marc del congrés Acusticat

Butlletí