Vilanova del Vallès incorporarà tecnologia LED a tots els punts del poble

16/10/2023 - 09:30

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una vila més eficient i més sostenible

La setmana passada s’han iniciat els treballs de substitució de les il·luminaries existents per il·luminaries LED. El projecte de canvi a  LEDS està previst per a tot el municipi i es farà per fases.
Durant aquestes properes setmanes s’actuarà als barris Les Roquetes, Casa Nova, El Xargall i Can Jornet. Aquesta mesura està englobada dins la continuïtat de l’estudi per a la millora en l’estalvi energètic a Vilanova del Vallès.

Segons l’alcadessa, Roser Colomé: “aquesta és una actuació important per millorar la il·luminació general del poble que ens permetrà fer un salt qualitatiu i quantitatiu per modernitzar tots els punts de la via pública. Una bona il·luminació millora la seguretat i dona vida als carrers. El canvi a LED ens permetrà també un augment de l'eficiència econòmica i ambiental, amb un estalvi energètic quant al consum molt considerable”.

I la regidora de territori, Estela Gutiérrez, declara que "sense l’esforç dels tècnics de territori no hagués estat possible assolir un projecte amb aquest impacte que té per objectiu la millora en la qualitat de vida per tots els vilanovins i vilanovines"

L’ajuntament de Vilanova del Vallès  ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona dins del programa “RENOVABLES 2030” amb un import de 624.0057,79 €, dels que hi ha una previsió per actuacions fina a finals del 2023 per un import de 450.000 € i de 174.057,79 € al 2024.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès continua amb la modernització de l'enllumenat públic, optant per la tecnologia LED per reduir la petjada de carboni municipal.

Notícia

Llinars del Vallès ha aconseguit estalviar un 60% en la seva factura energètica amb la substitució de pràcticament tots els punts d’il·luminació exterior i als equipaments

Butlletí