Vic acull dues fires que impulsen la sostenibilitat

14/10/2017 - 09:02

La Fira de l’Autoconsum elèctric i el Congrés-Fira de la Fusta Constructiva es faran al Recinte Firal El Sucre de Vic els dies 19, 20 i 21 d’octubre.

El regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, el gerent de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats (OFIM), Bernat Vilarasau, i el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, han presentat les dues fires que es duran a terme els dies 19, 20 i 21 d’octubre a Vic al Recinte Firal El Sucre, relacionades amb la sostenibilitat: la 1a Fira de l’Autoconsum Elèctric i el 2n Congrés i Fira de la Fusta Constructiva

La 1a Fira de l’Autoconsum Elèctric neix amb la voluntat de promocionar l’autoconsum d’electricitat tant a gran escala com a nivell particular mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, s’ha referit, en aquest sentit, a les bases de la Transició Energètica a Catalunya aprovades pel Govern al gener del 2017, “aquestes bases aposten per les energies renovables, com és el cas de les plaques fotovoltaiques, que poden fer que tant particulars com empreses siguin energèticament autosuficients”. El gerent d’OFIM, Bernat Vilarasau ha afegit que “amb les últimes modificacions legislatives, aquest autoconsum no és només viable sinó que és completament legal, i per això a la fira exposarem casos d’èxit del sector domèstic, de l’administració pública i de l’àmbit empresarial”.

La primera edició de la Fira de l’Autoconsum Elèctric compta amb una àrea expositiva integrada per una trentena d’empreses relacionades amb el sector de l’energia solar i altres energies renovables. Es tracta d’enginyeries, consultories, distribuïdors, instal·ladors, associacions i formadors. La majoria de les empreses són de Catalunya, tot i que també hi ha empreses del País Basc, de la Comunitat de Madrid i d’Andalusia.

També es farà una jornada, el dijous, 19 d’octubre, al mateix Recinte Firal El Sucre, que es dividirà en dos blocs: un sobre les aplicacions i exemples de fotovoltaica i autoconsum, amb l’explicació de casos d’èxit, i l’altre sobre nous mercats de l’autoconsum elèctric i noves tendències.

La Fira de l’Autoconsum Elèctric està organitzada per l’Ajuntament de Vic, i compta amb el suport de La Diputació de Barcelona, l’ICAEN (Institut Català d’Energia), amb la col·laboració de l’Agència de l’Energia d’Osona, UNEF (Unión Nacional Española de Fotovoltaica), el Clúster de l’Eficiència Energètica de Catalunya i Solartys, i amb el patrocini d’Aros i As Solar.

D’altra banda, el 2n Congrés i Fira de la Fusta Constructiva comptarà amb una quarantena d’empreses del sector de la construcció sostenible amb fusta, un àmbit, segons ha explicat el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, “que canvia el paradigma constructiu, tan pel què fa a tecnologies com a procediments, i aporta salut i confort. La fusta deixa de ser un material destinat a l’ús ornamental, per passar a ser un material estructural”. El divendres 20 d’octubre, en el marc de la fira, celebraran el II Congrés de la Fusta Constructiva, que combina ponències de professionals internacionals amb grups de treballs dinàmics. El dissabte 21 es farà el I Concurs de Construcció Ràpida en Fusta, on hi participaran professionals i estudiants provinents de la formació en fusta. Aquesta fira i congrés està organitzat pel Gremi de Fusta i Moble de Catalunya i coordinat per la Setmana de la Fusta de Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des de la Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Taradell es vol impulsar l'autoconsum fotovoltaic al poble. Per aquest motiu s'han modificat les ordenances municipals per tal de facilitar i incentivar les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica als habitatges del municipi.

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Butlletí