Vehicles elèctrics i xerrades a l'E-Fira de Gavà

Font: Els Bruguers

08/10/2019 - 08:00
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

També hi ha via espais dedicats a panells solars, revestiments d’aïllament de la llar, escúters i bicis i patinets elèctrics que més joves podien provar en un circuit tancat. L’empresa Baixbus hi va traslladar un dels seus comboys híbrids i va guiar l’activitat “puja al bus” per ensenyar als infants com s’ha de viatjar en transport públic. Altres activitats eren el taller d’energia fotovoltaica on es podia comparar els consum d’una bombeta halògena amb una led, un taller per fer un reflectant per a la bici amb material reciclat i un altre titulat “pedalem amb energia” on pedalejant amb una bici estàtica es feia funcionar una màquina de fer crispetes, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

2 infants pedalen per fer funcionar la màquina de crispetes.

Altres propostes de la Fira van ser les xerrades que van guiar l’empresa de gestió de projectes de Gavà, Arqteria, o la dedicada a tecnologies aplicades a la salut amb el biomèdic de l’Hospital Clínic, Gerard Trias. També hi va participar Francesc Mauri, el conegut home del temps de TV3, amb la conferència: “el canvi climàtic, que hi podem fer?” qui va explicar explicant que “davant l’emergència climàtica cal un canvi de model energètic i de consum a tots els nivells” i que “la ciutadania pot fer canvis en la vida diària que són importants, per exemple optant per vehicles híbrids o elèctrics, o a casa triant una comercialitzadora que vengui energia verda 100% sense que això ens costi més, sinó el mateix”. Mauri va assenyalar que “cal optar pel consum responsable en tots els àmbits” i va posar com a exemple les càpsules de cafè precisant que “cada dia, Espanya, es gasten 22 milions de càpsules, i la majoria no es reciclen”. També precisa que “podem optar per aïllar l’habitatge, un procés bastant barat i senzill que pot comportar fins a un estalvi mensual del 40% en calefacció i aire condicionat”.

Francesc Mauri.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui no es va voler perdre la fira, explicava que “tot el que podem trobar aquí ens demostra que hi han opcions per fer possible un canvi de model en mobilitat i consum energètic més sostenible que esdevé urgent incorporar davant la situació d’emergència climàtica. Crec que amb nous hàbits, més respectuosos amb el planeta, s’aconseguirà un canvi de paradigma on serem també més eficients econòmicament i estalviar”.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col.laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal.lat un punt de recàrrega solar per a vehicles elèctrics. Les fotolineres són estacions de recàrrega per al vehicle elèctric la energia prové de plaques solars, instal·lades normalment al sostre de la instal·lació. Tenen el gran avantatge que ofereixen energia verda. La fotolinera de Sant Climent té capacitat per a quatre vehicles electrics.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

El consistori ha organitzat una desena d'activitats entre el 16 i el 22 de setembre per fomentar hàbits de mobilitat segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient. L'acte principal de la iniciativa a la ciutat serà la jornada "Mobilitat elèctrica, mobilitat sostenible", que es farà el 19 de setembre a l'Auditori Josep Irla.

Butlletí