Vallbona estrena 69 fanals led

04/01/2019 - 08:26

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha iniciat la instal·lació del nou enllumenat que s'està instal·lant a la zona de la pedrera, avinguda del Roser,... 

De mica en mica tot el poble gaudirà d'aquest nou enllumenat, més eficient i ajustat a la normativa.

L’acció consisteix a substituir de forma progressiva les làmpades existents per d’altres més eficients de tecnologia LED en compliment del Decret 82/2005, de 3 de maig, que desenvolupa la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn. L’objectiu és arribar a la substitució del 100% de les làmpades de l’enllumenat per d’altres més eficients al 2020.

Les làmpades més utilitzades per a l’enllumenat exterior són les de VM a causa del baix cost i qualitat cromàtica; però energèticament són les més ineficients. Actualment hi ha al mercat làmpades com les de VSAP, halogenurs metàl·lics o de descàrrega compactes que presenten valors de lluminositat equiparables a les de VM, però suposen un gran estalvi energètic.

La tecnologia LED ja que presenta valor d’estalvi energètic del 80%, té una vida útil mot més llarga (fins a 50.000 hores) i el cost de manteniment és molt inferior.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED.

Notícia

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED. Amb l'objectiu d'aconseguir un enllumenat públic més eficient i sostenible, l'Ajuntament va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona per tal de valorar els canvis de llumeneres segons prioritats. 

Notícia

L'Ajuntament d'Hostalets de Pierola instal·la plaques solars per autoconsum a la coberta de l'edifici consistorial.

Butlletí