Vacarisses inicia un estudi per inventariar els seus hàbitats i la seva biodiversitat

Ajuntament de Vacarisses

22/09/2022 - 13:05

Liderat per l’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica, i amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, l’estudi se centrarà en el Connector Biològic Terrestre Complementari del municipi.

L’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica (OBEC) de l’Ajuntament de Vacarisses ha iniciat un estudi, gràcies a un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, per inventariar hàbitats i biodiversitat de l’espai integrat al Connector Terrestre Principal Sant Llorenç del Munt i l'Obac - Serra de Collcardús – Montserrat. L’espai actua de pont entre els dos espais naturals protegits amb un alt patrimoni biològic.

En aquest connector, s'hi troben fins a 5 hàbitats d'interès comunitari, un dels quals es considera prioritari per la presència del Pi Pinassa (Pinus nigra subs. salzmannii). Alhora, s’hi estableixen espècies animals amenaçades i amb situacions poblacionals vulnerables o bé el fan servir com a via per arribar a espais naturals protegits més grans. Hi destaca la possible presència de l'Àguila Cuabarrada (Aquila fasciata), un dels rapinyaires més amenaçats d’Europa. Per tant, la seva conservació és de vital importància.

Les dades obtingudes de l'estudi, permetran conèixer l’estat de conservació actual d’aquest espai de Vacarisses, així com la seva funcionalitat. Tot plegat facilitarà la bona gestió futura de l’espai, a partir del coneixement d’aquells punts que requereixin intervenció.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’ha desbrossat la cobertura arbustiva de 5 zones diferents, a més de dur a terme un seguit d’actuacions per recuperar la població de Conill de bosc.

Notícia

El 60% de les 8.300 hectàrees que fa el Parc Natural de Collserola és propietat privada i la nova associació de propietaris agroforestals Collserola Iniciatives ha presentat avui una de les fites més importants i sense precedents

Butlletí