Una desena d'habitatges passa per una auditoria energètica a Montcada i Reixac

16/08/2018 - 08:28

Es tracta de domicilis en situació de vulnerabilitat que han format part d'un programa impulsat per la Diputació de Barcelona per pal·liar la pobresa energètica.

Una desena d'habitatges de Montcada i Reixac, susceptibles de trobar-se en situació de pobresa energètica, ha passat per una auditoria per millorar-ne l'eficiència i l'estalvi en el consum de subministraments. Aquesta acció forma part d'un programa al qual l'Ajuntament es va adherir fa un any, de la Diputació de Barcelona, que consistia a intervenir a habitatges amb vulnerabilitat. El personal dedicat a aquest projecte ha visitat dos cops cada domicili i ha emès un informe amb accions que els seus propietaris poden dur a terme per estalviar en la factura de la llum, l'aigua i el gas i també, a quines bonificacions i ajuts poden acollir-se per a aquest efecte.

En funció de cada habitatge analitzat, les recomanacions han variat, però en termes generals es recomana un canvi de companyia, controlar les potències contractades o afegir-se als bonus socials que ofereixen algunes empreses de subministraments. L'estudi emès per la Diputació orienta la propietat sobre quin estalvi energètic i econòmic podria arribar a obtenir si s'afegeix a les mesures recomanades.

"El primer any d'adhesió a aquest projecte el vam concebre com una prova pilot, considerem que els resultats han estat positius i continuarem derivant habitatges a les auditories, per millorar l'estalvi i ajudar amb les millores energètiques de les famílies amb més vulnerabilitat social", ha indicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Inclusió, Mar Sempere. L'edil ha explicat que les famílies que vulguin tirar endavant alguna de les accions recomanades a l'auditoria i que impliquin una certa inversió a l'habitatge, poden acollir-se als ajuts que atorga l'Àrea Metropolitana de Barcelona en matèria de pobresa energètica. La desena d'habitatges analitzats aquest primer any han anat derivats des de Serveis Socials i corresponen a famílies en situació d’exclusió residencial.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Notícia

Representants dels municipis de Cambrils, Vila-seca i Salou i dels consells comarcals del Baix Camp i del Tarragonès han assistit enguany, per primer cop, al Ple de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. De les dades presentades pels ajuntaments de Tarragona i Reus, se'n conclou que, amb els canvis recents en la normativa estatal, continuen les dificultats d'accés al bo social en la factura de la llum, tot i que ara més famílies se’n poden beneficiar.

Notícia
L'acció permetrà estalviar 184 tones de CO2

Tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposaran properament de lluminàries de tecnologia led. El Consistori ha adjudicat els treballs de substitució de 963 lluminàries de VSAP instal·lades als polígons per lluminàries led. L’actuació preveu un estalvi energètic anual de 477.857 kwh, que representa un estalvi econòmic de 62.000 euros i una reducció de 184 tones d’emissions de CO2.

Butlletí