Una desena d'habitatges passa per una auditoria energètica a Montcada i Reixac

16/08/2018 - 08:28

Es tracta de domicilis en situació de vulnerabilitat que han format part d'un programa impulsat per la Diputació de Barcelona per pal·liar la pobresa energètica.

Una desena d'habitatges de Montcada i Reixac, susceptibles de trobar-se en situació de pobresa energètica, ha passat per una auditoria per millorar-ne l'eficiència i l'estalvi en el consum de subministraments. Aquesta acció forma part d'un programa al qual l'Ajuntament es va adherir fa un any, de la Diputació de Barcelona, que consistia a intervenir a habitatges amb vulnerabilitat. El personal dedicat a aquest projecte ha visitat dos cops cada domicili i ha emès un informe amb accions que els seus propietaris poden dur a terme per estalviar en la factura de la llum, l'aigua i el gas i també, a quines bonificacions i ajuts poden acollir-se per a aquest efecte.

En funció de cada habitatge analitzat, les recomanacions han variat, però en termes generals es recomana un canvi de companyia, controlar les potències contractades o afegir-se als bonus socials que ofereixen algunes empreses de subministraments. L'estudi emès per la Diputació orienta la propietat sobre quin estalvi energètic i econòmic podria arribar a obtenir si s'afegeix a les mesures recomanades.

"El primer any d'adhesió a aquest projecte el vam concebre com una prova pilot, considerem que els resultats han estat positius i continuarem derivant habitatges a les auditories, per millorar l'estalvi i ajudar amb les millores energètiques de les famílies amb més vulnerabilitat social", ha indicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Inclusió, Mar Sempere. L'edil ha explicat que les famílies que vulguin tirar endavant alguna de les accions recomanades a l'auditoria i que impliquin una certa inversió a l'habitatge, poden acollir-se als ajuts que atorga l'Àrea Metropolitana de Barcelona en matèria de pobresa energètica. La desena d'habitatges analitzats aquest primer any han anat derivats des de Serveis Socials i corresponen a famílies en situació d’exclusió residencial.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

«Vallès Solar» vol promoure en els propers anys la instal·lació d'1M de m2 de plaques fotovoltaiques en cobertes d'empreses, naus i magatzems a tot el Vallès amb una inversió estimada de prop de 100M d'euros, assolint una reducció anual de 35.000 tones d'emissions de CO2 i una potència de 72 MW també amb caràcter anual. Es tracta d'un projecte a mig i llarg termini amb l'horitzó posat en l'agenda 2030 de les Nacions Unides.

Article

L’Oficina de l’Energia és un espai municipal d’informació i formació sobre l’energia a la ciutat de València. És un lloc on es proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats per als veïns i veïnes de València.

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Butlletí