Treball conjunt per configurar el Grup de Compra agregada d’energia d’Osona

Font: Ajuntament de Manlleu

23/10/2019 - 08:30

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i l’Associació d’Empresaris de Manlleu (AEM) han iniciat aquest projecte a nivell local després d’uns anys de treball conjunt amb les empreses implantant les accions de millora energètica definides en el Pla d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Manlleu redactat el 2016. Mica en mica ha anat creixent l’interès per part de les empreses (des de les indústries fins als comerços) de formar un grup de compra agregada per disposar de preus més competitius.

També s’ha donat un procés similar a Vic, ja que des de l’Ajuntament de Vic i Creacció es treballa amb i per a les empreses amb l’objectiu de la millora del teixit empresarial, liderant projectes de simbiosi industrial conjuntament amb les associacions dels polígons industrials de Vic(Malloles Vic, PAEC i Associació Vic Nord). Per això les dues ciutats s’han unit per sumar esforços i el grup ha passat a tenir una dimensió comarcal.

Ara, treballen conjuntament per configurar Grup de Compra agregada d’energia d’Osona i que les empreses adscrites obtinguin una reducció del cost energètic. Aquest fet impactarà directament en la competitivitat del teixit empresarial de la comarca, ja que s’aconseguirà millorar preus i condicions contractuals per accedir a l’energia, que serà 100% d’origen renovable. Una altra avantatge és que es vetllarà per la correcta facturació de l’electricitat.

A principis d’octubre es van reunir les empreses participantsal Grup amb els representants i tècnics de les administracions locals i els consultors de GCTPlus Eficiència Energètica, encarregada del projecte. En aquesta trobada es van discutir i acordar els plecs de condicions de la licitació i es van definir els lots per tipologia de consum de cara a realitzar la subhasta que tindrà lloc d’aquí a unes setmanes. Aquesta es farà a través d’una plataforma electrònica, fet que dóna total garantia d’eficiència i transparència a la licitació.

Les empreses adherides, des d’indústries fins a comerços, sigui quin sigui el seu consum energètic, poden aconseguir estalvis importants sumant-se al grup.Una de les inspiracions importants d’aquest projecte és el grup de compra de Rubí Brilla, que ja passa per el seu segon any d’activitat.En aquesta experiència d’èxit, els integrants han aconseguit obtenir energia 100% renovable i pagar uns preus més competitius.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Butlletí