Torredembarra fa balanç de l’ús de Cal Bofill com a centre d’Activitats ambientals durant el 2017

13/01/2018 - 09:55

La Regidoria de Sostenibilitat ha fet balanç de l’ús de Cal Bofill com a centre d’Activitats Mediambientals durant aquest 2017 i ha elaborat una memòria al respecte que properament es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament. 

Com a conseqüència del desenvolupament del programa d’educació ambiental l’edifici està obert al públic pràcticament tots els dies de l’any, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, gràcies a la col·laboració dels grups ecologistes GEPEC-EdC i GETE-EeAC, que mantenen personal fix per atendre al públic i donar explicacions de les exposicions que cada mes s’hi programen. Els dissabtes, diumenges i festius l'obertura depèn de la disponibilitat de voluntariat de tots dos grups ecologistes, encara que pràcticament està obert sempre. 

Durant l’any passat un total de 3.452 persones van entrar a l'edifici de Cal Bofill a la recerca d'informació, per visitar les exposicions, dur a terme les visites guiades que organitza GEPEC-EdC i participar en les activitats del programa d'educació ambiental desenvolupades amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat. De fet, es calcula una mitjana de gairebé 200 persones cada mes, amb un màxim de 499 al mes d'agost, coincidint amb la temporada de bany i vacances estivals. Cal destacar que s’han realitzat activitats dins de l’edifici un total de 141 dies ja que també està designat com a Centre Blau per part de l’entitat ADEAC. Les exposicions han estat obertes al públic un total de 334 dies.

Per aquest any 2018 es pretén implementar el guió dinàmic elaborat pel GEPEC-EdC, recopilant informació, records i anècdotes dels veïns del Barri Marítim, que ha de servir per fer visites autoguiades que permetin conèixer la història i ús actual de l’edifici.

També es preveu posar en marxa una oficina d'informació mediambiental amb informació sobre l'espai natural dels Muntanyans, formes d'estalviar aigua i energia, com seleccionar les diferents fraccions de residus així com propostes per prevenir la seva generació i estratègies per prevenir les situacions de pobresa energètica. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Article

Els i les joves tarragonines calculen la petjada de carboni per frenar els efectes del canvi climàtic. L’alumnat ha incorporat mesures individuals i per al mateix centre per reduir la petjada ecològica.

Butlletí