Torelló fomenta que els alumnes vagin a peu fins a l'escola

14/10/2018 - 08:05

L'Ajuntament de Torelló, amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, ha iniciat la campanya 'Caminant fins a l'escola', per fomentar que els alumnes dels centres educatius de la vila vagin a l'escola i tornin al seu domicili a peu.

S'han editat i distribuït cinc models de pòsters, un personalitzat per cada escola, amb el càlcul aproximat del temps que es triga per arribar-hi des de diferents punts de Torelló. L'objectiu és reduir la utilització del vehicle privat en els desplaçaments curts per dins de la vila. 

La campanya que ara s'ha posat en marxa té l'origen dins la recent Setmana Europea de la Mobilitat i consisteix a fomentar que els alumnes de les escoles de Torelló vagin a peu fins als centres educatius i així s'eviti la utilització del vehicle privat. 

S'han editat cinc pòsters, un personalitzat per a cada escola (Fortià Solà, Vall del Ges, Rocaprevera, Sagrats Cors i Marta Mata). Al pòster es veu la localització del centre educatiu i mitjançant uns cercles es delimiten diferents zones amb el càlcul aproximat de temps que es triga a anar a peu des de cada punt de la vila fins a l'escola. La campanya està orientada als cursos de 5è i 6è de primària, l'edat en què es considera que els alumnes comencen a anar a l'escola tots sols.

En el disseny dels pòsters, que s'han distribuït als centres educatius, s'ha intentat informar d’una manera gràfica de la distància (en minuts) fins a l’escola. L'objectiu final de la campanya és fer veure que la distància fins a l’escola no és tanta com sembla i, sovint, podem trigar pràcticament el mateix temps o més si es fa el recorregut en vehicle privat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del 2017, han crescut un 60% les connexions directes amb origen als ports de Barcelona i Tarragona i els serveis setmanals en un 25%

Notícia

L'entrada a l'espai natural a peu o en bicicleta és gratuïta, en canvi, els automòbils, autocaravanes i motocicletes estaran obligats al pagament d'un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seua entrada en este espai natural.

Notícia

La Comissió Europea presenta un paquet de mesures que apropi el continent a l'objectiu d'eliminar les emissions contaminants l'any 2050

Butlletí