Torelló fomenta que els alumnes vagin a peu fins a l'escola

14/10/2018 - 08:05

L'Ajuntament de Torelló, amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, ha iniciat la campanya 'Caminant fins a l'escola', per fomentar que els alumnes dels centres educatius de la vila vagin a l'escola i tornin al seu domicili a peu.

S'han editat i distribuït cinc models de pòsters, un personalitzat per cada escola, amb el càlcul aproximat del temps que es triga per arribar-hi des de diferents punts de Torelló. L'objectiu és reduir la utilització del vehicle privat en els desplaçaments curts per dins de la vila. 

La campanya que ara s'ha posat en marxa té l'origen dins la recent Setmana Europea de la Mobilitat i consisteix a fomentar que els alumnes de les escoles de Torelló vagin a peu fins als centres educatius i així s'eviti la utilització del vehicle privat. 

S'han editat cinc pòsters, un personalitzat per a cada escola (Fortià Solà, Vall del Ges, Rocaprevera, Sagrats Cors i Marta Mata). Al pòster es veu la localització del centre educatiu i mitjançant uns cercles es delimiten diferents zones amb el càlcul aproximat de temps que es triga a anar a peu des de cada punt de la vila fins a l'escola. La campanya està orientada als cursos de 5è i 6è de primària, l'edat en què es considera que els alumnes comencen a anar a l'escola tots sols.

En el disseny dels pòsters, que s'han distribuït als centres educatius, s'ha intentat informar d’una manera gràfica de la distància (en minuts) fins a l’escola. L'objectiu final de la campanya és fer veure que la distància fins a l’escola no és tanta com sembla i, sovint, podem trigar pràcticament el mateix temps o més si es fa el recorregut en vehicle privat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L'estació de Bellpuig, una de les localitats que pateixen un dèficit històric de connexió amb Lleida (Wikimedia Chixoy Share Alike 3.0)

L'estació de Bellpuig, una de les localitats que pateixen un dèficit històric de connexió amb Lleida (Wikimedia Chixoy Share Alike 3.0)

Renfe deixarà de ser l’operador, Ferrocarrils n’assumirà la gestió i ha anunciat que millorarà la freqüència, puntualitat i comoditat. Aquest traspàs ha de ser l’avantsala del traspàs total i efectiu del servei de Rodalies a Catalunya.

Entrevista

Cristina Ribas és professora de periodisme i una de les veus de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire. Nascuda al 2014, aquesta entitat coordina accions i propostes per a aconseguir els canvis socials i polítics necessaris per a fer efectiu el Dret a respirar un aire net. Ribas ha estat l’encarregada de clausurar el segon Congres de Qualitat de l’Aire, celebrat a Sabadell aquest 14 i 15 d’octubre. Amb ella fem un recorregut per l’activisme per un aire net i els canvis aconseguits en aquests anys.

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.

Butlletí