Suport a les entitats ambientals

07/06/2023 - 21:38

La Diputació de Barcelona ha aprovat la concessió de subvencions a entitats ambientals sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i activitats destinades a l’educació i sensibilització ambiental de la província de Barcelona per un valor de 150.000 € i per al període 2023-2024.

Aquesta convocatòria atorga ajuts econòmics a projectes i activitats d’entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit local, en municipis de la província de Barcelona de menys de 300.000 habitants. Se subvencionen 22 projectes i activitats de sensibilització i educació ambientals dels 44 presentats: 11 en matèria d’acció climàtica; 6 per a la prevenció de residus plàstics i envasos d’un sol ús; i 5 sobre sistemes aquàtics continentals.

Dins dels projectes d’acció climàtica, s’inclouen aquells treballs relacionats amb l’eficiència i estalvi energètics, energies renovables, efectes del canvi climàtic sobre col·lectius vulnerables, mobilitat sostenible i accions d’adaptació al canvi climàtic. En aquesta convocatòria, s’han aprovat, entre altres, subvencions per a projectes d’aprenentatge i servei per l’emergència climàtica a Terrassa i Sabadell, projectes educatius amb escoles al Pont de Vilomara i Collserola sobre la prevenció d’incendis forestals i la relació amb el canvi climàtic o actuacions per promoure la mobilitat activa a Osona.

En l’àmbit de prevenció de residus plàstics i altres envasos d’un sol ús s’inclouen les accions de sensibilització per a la reducció del consum d’envasos i embalatges d’un sol ús i de conscienciació dels efectes d’aquest material, tant per al medi ambient com per a la salut de les persones, per avançar cap a una comunitat que afavoreix el residu zero. S’han aprovat subvencions per projectes com “Corbera sense plàstics!”, “Garraf Lliure de Plàstics” o “Rebag a Gavà”, entre d’altres.

Finalment, també es tenen en compte projectes de sensibilització, recerca o conservació dels sistemes aquàtics continentals (rius, basses, rieres, etc.) amb la finalitat de donar a conèixer el seu valor ecològic, social i patrimonial i la seva funcionalitat com a element d’adaptació al canvi climàtic. S’han aprovat subvencions per exemple per al “Projecte Rius”, per a activitats d'educació ambiental i divulgació a les conques del Besòs i de la Tordera, o “Els habitants de l’aigua” a la séquia de Manresa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.
Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Butlletí