Solucions basades en la natura a Cornellà del Llobregat

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

01/12/2020 - 13:12

El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

El tema escollit per a la jornada va ser les Solucions Basades en la Natura (SBN). Segons la Comissió Europea les SBN són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

El programa de la jornada va ser:

  • Resum de les actuacions més destacades de l’any Green Leaf a Cornellà (2019)
  • Taula rodona formada per 3 experts que ens van introduir a les NBS des de diferents perspectives i perfils.
  • Explicació de dues iniciatives que s’estan duent a terme a la Comissió Europea: Green City Acord i Estratègia europea de biodiversitat 2030.
  • Presentació de les SBN implementades al projecte estratègic Cornellà Natura.
  • Explicació de una bona pràctica per part de 10 ciutats de la xarxa.

La combinació de parts més teòriques amb actuacions pràctiques va fer que la jornada fos molt inspiradora i estimulant. També, com sempre que hi ha una trobada amb els membres de la xarxa, es constata que les ciutats estan desenvolupant estratègies i projectes innovadors i transformadors en l’àmbit de la sostenibilitat.

En total van assistir 50 persones a la jornada. Entre els participants, hi havia membres de la Comissió Europea, del secretariat de la xarxa, experts en NBS i perfils tècnics de les ciutats Green Leaf i altres administracions. L’acte també es va poder seguir en streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Si teniu interès podeu visualitzar la sessió en aquest enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Notícia

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat canvia el sistema de recollida de mobles i voluminosos: a partir d’ara es recolliran a les porteries de l'habitatge dels veïns i les veïnes de la ciutat.

Butlletí