Sitges examina el diòxid de nitrogen a l’aire

17/10/2023 - 09:00

Vint punts del municipi tindran un captador durant tres setmanes, per mesurar la qualitat de l’aire al municipi

Sitges està analitzant la qualitat del seu aire i concretament el diòxid de nitrogen, gràcies a uns captadors passius instal·lats en 20 punts del municipi durant tres setmanes. Aquests mesuradors s’han instal·lat aquest dimarts i es retiraran el 18 d’octubre per avaluar les quantitats recollides. A més, uns altres 4 captadors s’instal·laran a l’estació automàtica NO2 més pròxima, que està situada a la Plaça de les Danses, a Vilanova i la Geltrú. Aquesta és una actuació que contempla el pla de millora de qualitat de l'aire redactat l'any 2022.

Els 20 punts de captació a Sitges estaran col·locats a 2,5 metres d’alçada. Sis d’aquests aparells han d’estar a parcs o places urbanes allunyades un mínim de 25 metres del trànsit de vehicles.

Amb l’anàlisi d’aquestes dades es podran obtenir resultats que indiquin la quantitat de diòxid de nitrogen a l’aire en cada zona. Amb aquestes dades es podran prendre decisions respecte a la zona de baixes emissions i les accions necessàries per a la millora de la qualitat de l’aire a Sitges.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla sobre l’augment de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 

Entrevista
Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d'ISGlobal

L’EPHA va publicar un informe on va demostrar que, a Barcelona, els costos anuals en l’àmbit sanitari derivats de la mala qualitat de l'aire s’enfilen fins als 1.256 euros per persona.

Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.

Butlletí