S’instal·laran plaques fotovoltaiques a cinc equipaments municipals de Vilassar de Mar

19/04/2023 - 08:04

La Biblioteca, la pista annexa al pavelló Paco Martin, l’escola del Mar, el Vaixell Burriac i la Piscina Municipal de Vilassar de Mar tindran plaques fotovoltaiques.

 Aquests cinc equipaments municipals es beneficiaran de la subvenció de 900.000 euros que atorga la Diputació de Barcelona per la instal·lació d’aquestes plaques pensades per a l’autoconsum energètic en el marc del programa Renovables 2030. El consistori calcula estalvis energètics importants. En alguns casos, del 50%.

Amb aquest pas endavant d’aposta per les energies renovables, l’Ajuntament preveu l’estalvi energètic, del voltant del 30% (per exemple) a la Biblioteca i a la Piscina i de, fins i tot, el 50% en els altres tres equipaments: les dues escoles, la del Mar i el Vaixell Burriac i l’annex al Paco Martin. Comptat i debatut, estalviar les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. 185 tones, menys, en el nostre aire en el primer any.

Totes les noves instal·lacions estan pensades per a l’autoconsum compartit. Això vol dir que l’energia solar que un edifici no consumeixi es compartirà amb els altres equipaments amb l’objectiu d’aprofitar, al màxim, la producció solar.

L’Ajuntament ja està treballant per a contractar l’execució de l’obra a la Biblioteca. Projectes enllestits abans del 31 de desembre d’enguany.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans rep 1,5 milions d’euros del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L’inici va tenir lloc ahir amb una xerrada i la inauguració d’una exposició a la Biblioteca Municipal.

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Butlletí