S'inaugura l'ampliació de la depuradora de Berga

07/04/2017 - 13:57

S'ha inaugurat l’ampliació de la depuradora d’aigües residuals de Berga amb un finançament de 2,5 MEUR i que permet un tractament de les aigües residuals sota la directiva europea i l’eliminació de nutrients: nitrogen i fosfats. Ens expliquen el contigut d'aquesta ampliació David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, i Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona.

Per aquestes obres d’ampliació de la depuradora de Berga la Diputació de Barcelona va atorgar una subvenció de 2.570.260 euros a l’Ajuntament de Berga en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015. Les obres han permès ampliar la capacitat de la depuradora així com implementar la eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor) per poder complir amb les normes de qualitat dels abocaments tal com determina el Pla de sanejament de Catalunya.

Les obres han estat realitzades pel Consell Comarcal del Berguedà que és l’administració que actualment està fent l’explotació de la instal·lació.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Berga acull fins dissabte la cinquena edició del Fòrum de Joves Talents de Catalunya. Els 40 alumnes de secundària més brillants del país s’han trobat per debatre i treballar l’aprofitament sostenible dels recursos naturals.

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Article

La trobada anual de l’economia i la cultura transformadores del Bages es reconverteix en un festival i cicle de xerrades a les xarxes. Hi haurà concerts d’Smoking Souls, Suu, JazzWoman i 2 Princeses Barbudes. A les xerrades es parlarà de cures, ecofeminisme, pantalles i infància i adolescència, i de les respostes locals davant la crisi. La festa es tancarà amb la projecció del documental ‘Aigua tèrbola. El negoci d’Agbar a Mèxic’. Un taller de vermut i un tast virtual de cervesa completaran el programa.

Butlletí