Santa Perpètua de suma a Reciclos, el sistema que recompensa per reciclar

15/10/2021 - 08:00

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament al programa RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que desenvolupa Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

D'aquesta manera, Santa Perpètua de Mogoda es converteix en un dels 28 municipis catalans que aposten per aquest sistema de reciclatge que premia als ciutadans que reciclen amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més pròxim, mentre continuen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, a donar-los una nova vida.

Els 26.000 veïns i veïnes de Santa Perpètua de Mogoda podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 240 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses per fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Santa Perpètua de Mogoda, com contribuir amb el col·lectiu Viu la Riera en un projecte que pretén naturalitzar la riera de Caldes amb la plantació d'arbres autòctons.

Aquest sistema de reciclatge (SDR) es va presentar el 15 de setembre a l'Aula del Parc en un acte que va comptar amb l'assistència d'Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Joan Martínez, regidor de Medi Ambient; i Irene Luna, portaveu d'Ecoembes a Catalunya.

"Estic convençuda que aconseguirem una bona participació de la ciutadania i que això contribuirà a fer créixer els nivells de reciclatge", ha assenyalat la primera edil perpetuenca que ha recordat que "estem en emergència climàtica" i va afegir que "cal que actuem amb valentia, fermesa i coherència per evitar les conseqüències del canvi climàtic que ja patim; ho han de fer les administracions, però ho hem de fer totes i tots a les nostres llars".

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, ha animat a la ciutadania a participar en el projecte comunitari que permetrà millorar la zona de la riera i ha convidat a les entitats del municipi a aportar idees de projectes socials i medi ambientals per a properes campanyes.

Irene Luna, portaveu d'Ecoembes a Catalunya ha afirmat que "la participació dels ciutadans a l'hora de reciclar és fonamental per a continuar treballant de manera ferma en matèria d'economia circular. Per això, l'adhesió de Santa Perpètua de Mogoda a RECICLOS suposa un gran avanç no sols per al medi ambient, sinó també per a la ciutat, que podrà veure recompensat l'esforç dels seus veïns gràcies als incentius socials que ells mateixos vagin completant".

Per a fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Santa Perpètua de Mogoda només han de registrar-se a la webapp i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que volen reciclar abans de tirar-la al cubell. Una vegada al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la seva bossa d'envasos, han de dipositar-la allí i escanejar el codi *QR que hi ha en el contenidor. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.


 

Relacionats

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Notícia

Després de 6 mesos del porta a porta es produeixen menys residus i es recicla millor: l’índex de recollida “neta” ha augmentat un 27%.

Butlletí