Sant Llorenç des Cardassar crea 42 horts urbans amb formació en inserció sociolaboral

10/02/2017 - 13:47

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, a Mallorca,  està creant 42 horts urbans a una parcel•la ubicada a les immediacions de l’auditori de sa Màniga per posar en marxa un projecte de formació en inserció sociolaboral de persones en situació de dificultat o d’exclusió social.

Pretenem fomentar les habilitats i els conceptes bàsics en agricultura amb la finalitat de millorar la situació tant formativa com laboral de les persones i dels col•lectiu més desfavorits que es troben en situació de risc d’exclusió social”, explica la regidora de Benestar Social, Maria Galmés.

Aquest curs de 390 hores va adreçats tant a homes com a dones en atur, de qualsevol nacionalitat, que estan en una situació difícil per trobar feina, que compten amb un nivell d’estudis de grau mitjà o inferior i que vulguin ampliar els seus coneixements per tal de millorar la seva situació sociolaboral.

Ajuntaments com el de Manacor o Artà han duit a terme experiències semblants i nosaltres ho adaptarem a la nostra realitat”, explica el tècnic i responsable de l’àrea de Serveis Social, Joan Toni Salas. L’Ajuntament pretén acompanyar els usuaris de Serveis Socials que són beneficiaris d’una renda social o una renda mínima d’inserció amb una formació o amb una activitat que complementi aquesta prestació.

L’objectiu és que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) aportiu els monitors i tècnics per poder dur a terme aquets cursos.

A sa la zona costanera tenim una situació de dèficit de recursos per tant els hem de crear nosaltres i això és el que farem ara. No hi cap acadèmia de formació, cal desplaçar-se fins a Manacor i tenim un en transport públic deficient”, apunta al regidora Maria Galmés. Per això, l’Ajuntament ha optat per donar formació en agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, respectant els cicles naturals de l’agricultura (rotació, descans de la terra, sembra de productes de temporada, utilització de recursos naturals per l’eliminació de plagues,...) perquè és conscient de l’envelliment de la població agrícola tradicional. “Ara no hi ha relleu, i la capacitació professional d’aquest sector pot provocar una dignificació social del medi rural i una revalorització del patrimoni, en definitiva de tot Mallorca”, assenyala Galmés.

Per poder crear els horts urbans, l’Ajuntament ha contractat a tres aturats de llarga durada a través del SOIB. En un termini de sis mesos, els horts estaran en disposició de poder-se conrar.

L'Ajuntament posarà a disposició del veïnats de sa Coma alguns d’aquests horts perquè també puguin conrear un tros de terra.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia
En el marc del projecte Llavors de sempre

200 persones de 20 horts comunitaris de Granollers i comarca han recollit recullen a l’Espai Congost safates de planter de varietats locals en el marc de la sisena edició del projecte Llavors de sempre.

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Butlletí