Sant Cugat del Vallès promou la regeneració a les empreses grans consumidores d'aigua

07/11/2023 - 18:30

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.​

L'Ajuntament i Sant Cugat Empresarial conviden les empreses grans consumidores d'aigua a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta d'una iniciativa que s'està impulsant per subministrar aquest recurs hídric per a usos municipals, recreatius i industrials als territoris de Sant Cugat i Cerdanyola.

L'objectiu és oferir la reutilització d'aigua com una font alternativa, amb garanties de qualitat i subministrament, i alhora garantir la resiliència i sostenibilitat hídrica en aquests municipis.En aquests moments l'AMB està redactant el projecte constructiu per fer possible aquesta nova infraestructura, que suposaria fer arribar a Sant Cugat aigua regenerada provinent de l'Estació Depuradora d'Aigua Residual (EDAR) Riu Sec de Sabadell. L'Ajuntament la utilitzarà per al reg de parcs i jardins públics i també s'oferirà als grans consumidors del municipi, tal com s'ha explicat en una sessió informativa aquest divendres, en la qual hi ha participat una quinzena d'empreses.

L'AMB preveu que la redacció del projecte constructiu finalitzi el març de 2024. Pel que fa a la seva execució, està inclosa en la planificació de l'ACA per als sis anys vinents i té un import estimat de 5.160.000 euros. Precisament l'ACA, en aquest període, destinarà un total de 120 milions d'euros a la construcció de noves estacions de regeneració d'aigua amb l'objectiu de duplicar la producció d'aquest recurs.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any.

Notícia

Les sancions, que resoldrà l'AMB, van dels 750 euros per infraccions lleus als 3.000 per molt greus..

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Butlletí