Sant Cugat del Vallès es proposa generar energia renovable neta per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics

19/01/2023 - 08:00

El ple municipal ha aprovat una moció institucional amb l’objectiu d’impulsar un projecte de generació d’energia renovable neta que sigui utilitzada per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics de Sant Cugat.

L’acord contempla “encarregar un estudi i disseny per a establir un projecte pilot d’instal·lació de càrrega per a VE que sigui proveïda per energia 100% fotovoltaica de càrrega gratuïta (o low cost) per a residents/empreses i comerços i / o visitants de llarga estada”.

Així mateix, la moció també preveu estudiar les ubicacions estratègiques “on aquesta experiència pugui ser replicada en altres espais oberts, amb la intenció de generar una xarxa municipal de generació de càrrega neta de Sant Cugat”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'escola Pins del Vallès de Sant Cugat del Vallès és pionera en l'ús d'energia geotèrmica. Amb l'aplicació d'instal·lacions geotèrmiques, l'Ajuntament ha reduït en un 40% el consum d'energies fòssils en el centre i en preveu arribar al 60%

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Notícia

La II Jornada d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui reuneix centenars de persones interessades a entrar a formar part de La CEL de Caldes, la comunitat energètica local.

Butlletí