Sant Boi instal·larà plaques solars fotovoltaiques a 14 equipaments municipals

29/03/2023 - 08:30

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Aquesta setmana s'ha iniciat la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'Escola Antoni Gaudí. És la primera actuació d'un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona que permetrà dotar amb aquest tipus d'instal·lació les cobertes de 14 equipaments municipals, en el marc del projecte estratègic 'Sant Boi té energia'.

A l'Escola Antoni Gaudí s'instal·laran un total de 112 plaques , amb una potència de 51 kWp i una producció prevista de més de 76.800 kWh/any. Aquesta xifra supera amb escreix el consum elèctric anual de l'escola, que serà el primer edifici municipal que generarà més energia elèctrica de la que consumeix. Així, prop del 40% de l'energia es compartirà amb altres equipaments municipals i, més endavant, amb famílies i comerços.

El següent lloc on es posaran plaques serà el centre cívic La Gralla. També està previst fer-ho, en el marc d'aquest mateix projecte, a les escoles Rafael Casanova, Parellada, Marianao, Casablanca i Vicente Ferrer, a Cal Ninyo, als casals de Marianao, Camps Blancs i Ciutat Cooperativa, al Mercat de Sant Jordi, a la comissaria de la Policia Local i a la pèrgola de la plaça de Catalunya.

L'Agrupació d'Empreses Ambientals i Sostenibles de Sant Boi (AEMAS) executarà les obres mitjançant l'empresa municipal Claus. Els treballs es cofinançaran amb una subvenció d'1 milió d'euros de la Diputació de Barcelona per valor del 90% del cost.

En els pròxims mesos, a Sant Boi s'instal·laran plaques fotovoltaiques, mitjançant diferents projectes, en un total de 26 equipaments municipals. Quan es completi el procés, n'hi haurà a 30 edificis públics de la ciutat, tenint en compte les que ja hi ha en l'actualitat.

Els edificis municipals on s'ubicaran les instal·lacions d'energia solar s'han escollit per la proximitat a habitatges i comerços, ja que en el futur l'Ajuntament té previst compartir els excedents d'energia amb el veïnat i amb el teixit comercial.

L'energia solar fotovoltaica és la principal aposta de la ciutat de Sant Boi per avançar cap a un nou model energètic basat en fonts alternatives als combustibles fòssils.

Les accions impulsades al municipi en relació amb el nou model energètic formen part del projecte estratègic ' Sant Boi té energia ', impulsat per l'Ajuntament i l'agrupació d'empreses municipals AEMAS. El seu punt de referència informatiu per a la ciutadania és l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES).


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Butlletí