Sant Andreu de la Barca promou la constitució de cooperatives agrícoles ecològiques per la creació de feina

20/03/2018 - 12:41

Amb la col·laboració de la Fundació Futur, que treballa per a la inserció de persones amb especials problemes-

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Fundació Futur, que treballa per a la inserció laboral de persones amb dificultats especials, han posat en marxa un projecte per promoure la creació de cooperatives agrícoles per a fomentar l'ocupació.

Aquestes cooperatives seran de cultiu ecològic i l'objectiu és recuperar cultius tradicionals, el mètode de treball antic, el respecte al medi ambient i la utilització d'energies renovables.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pérez, ha destacat que "un dels objectius és la potenciació de l'agricultura ecològica i concretament de la proteïna vegetal, que té una gran demanda últimament".

A més de Sant Andreu de la Barca aquest projecte es durà a terme en les localitats de Gavà, Calafell, Sant Pere de Ribes, Igualada i Garraf.

L'objectiu és engegar dues cooperatives que suposaran la creació d'11 llocs de treball, incidint especialment en les dones immigrants, joves i aturats de llarga durada.

El projecte preveu un període de formació teòrica i un altre per posar en pràctica allò après a l'aula.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els adjudicataris conrearan amb mètodes ecològics i respectuosos amb el medi ambient. És per això que les persones que conreïn aquestes terres faran servir tècniques sense adobs de síntesi química ni pesticides, com ara fungicides, insecticides i herbicides, de síntesi química.

Notícia

Han començat obres de millora en el sistema de captació i distribució d’aigua dels horts municipals a El Prat de Llobregat. L’objectiu és millorar l'eficiència de la xarxa, l’impacte ambiental de l’equipament i reduir en gran mesura el consum d’aigua potable.

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí