Sant Andreu de la Barca estalviarà un 64% a la factura del llum

02/01/2017 - 12:19

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estalviarà l'any vinent un 64% a la factura de la llum i es renovaran més de 3.000 punts de llum.

El ple municipal corresponent al mes de desembre ha aprovat l'adjudicació a l'empresa de serveis energètics Ferrovial el manteniment de la il·luminació de la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que el nou model "suposa millorar el servei a la ciutadania sense incrementar la pressió fiscal" i assegura que "l'empresa farà una inversió de 800.000 euros, uns diners que l'Ajuntament no hagués pogut posar sense endeutar-se?"

L'adjudicació del manteniment a una empresa de serveis es marca dos objectius: un mediambiental i un altre econòmic. La mesura suposa una reducció de la contaminació lumínica, ja que hi ha un consum elèctric més sostenible i intel·ligent. L'enllumenat regularà la intensitat de la il·luminació en funció de les necessitats de cada moment. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que "és un pas més en el camí emprès per l'Ajuntament per fer de Sant Andreu de la Barca una ciutat intel·ligent".

Un altre objectiu és la reducció del cost ja que suposa que l'Ajuntament estalviï anualment un 64% en el rebut del llum, uns diners que podrà dedicar a d'altres aspectes, com ara l'impuls de noves mesures socials.

Llorca ha dit que "el que estalviem en llum ho destinem a polítiques per a les persones" i ha afegit que "això és una prova de que sense incrementar la pressió fiscal es poden fer més accions per millorar la qualitat de vida dels ciutadans gestionant més bé els recursos".

L'adjudicació a l'empresa Ferrovial s'ha fet a partir d'un procés obert i amb una mesa de contractació on hi havia representada l'administració local, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que depèn de la Generalitat. Les tres administracions han coincidit en que aquesta opció era la més avantatjosa.


 

Relacionats

Article

Granollers posa en marxa el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica per accelerar la transició verda i ha presentat els mapes de consums energètics de la ciutat.​

Notícia

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Butlletí