Sant Andreu de la Barca estalviarà un 64% a la factura del llum

02/01/2017 - 12:19

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estalviarà l'any vinent un 64% a la factura de la llum i es renovaran més de 3.000 punts de llum.

El ple municipal corresponent al mes de desembre ha aprovat l'adjudicació a l'empresa de serveis energètics Ferrovial el manteniment de la il·luminació de la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que el nou model "suposa millorar el servei a la ciutadania sense incrementar la pressió fiscal" i assegura que "l'empresa farà una inversió de 800.000 euros, uns diners que l'Ajuntament no hagués pogut posar sense endeutar-se?"

L'adjudicació del manteniment a una empresa de serveis es marca dos objectius: un mediambiental i un altre econòmic. La mesura suposa una reducció de la contaminació lumínica, ja que hi ha un consum elèctric més sostenible i intel·ligent. L'enllumenat regularà la intensitat de la il·luminació en funció de les necessitats de cada moment. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que "és un pas més en el camí emprès per l'Ajuntament per fer de Sant Andreu de la Barca una ciutat intel·ligent".

Un altre objectiu és la reducció del cost ja que suposa que l'Ajuntament estalviï anualment un 64% en el rebut del llum, uns diners que podrà dedicar a d'altres aspectes, com ara l'impuls de noves mesures socials.

Llorca ha dit que "el que estalviem en llum ho destinem a polítiques per a les persones" i ha afegit que "això és una prova de que sense incrementar la pressió fiscal es poden fer més accions per millorar la qualitat de vida dels ciutadans gestionant més bé els recursos".

L'adjudicació a l'empresa Ferrovial s'ha fet a partir d'un procés obert i amb una mesa de contractació on hi havia representada l'administració local, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que depèn de la Generalitat. Les tres administracions han coincidit en que aquesta opció era la més avantatjosa.


 

Relacionats

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Article
Es basen en reduir la potència contractada

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

Article

Durant aquests dies, en passar més temps a casa, els nivells de consum energètic augmenten. Per això, encara pren més rellevància poder ajustar la potència elèctrica que tenim contractada a les nostres necessitats reals i estalviar diners a finals d’any.

Butlletí