S'amplia la flota de vehicles elèctrics amb dues furgonetes per a les empreses municipals

14/04/2017 - 09:53

Les empreses municipals Reus Mobilitat i Serveis i REDESSA han adquirit cadascuna una furgoneta elèctrica. Els vehicles s'han rotulat amb la mateixa imatge dels vehicles que ja circulen des de 2014, amb el logo de vehicles elèctrics de Reus i l'eslògan «Jo sóc elèctric».

Reus disposa d'una xarxa municipal per al cotxe elèctric amb 19 estacions de recàrrega que permeten connectar de manera simultània fins a 26 vehicles. L'ampliació de la flota s'acompanya de noves mesures en el marc del desplegament del vehicle elèctric a la ciutat.

Reus Mobilitat i Serveis treballa des de fa temps en la implantació d'un sistema energètic sostenible i eficient: si l'any 2014 es va desplegar la xarxa municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i ja es va renovar part de la flota de vehicles de l'equip de manteniment amb una petita furgoneta i dues motos elèctriques, a les que ara cal afegir un quart vehicle elèctric, una furgoneta Nissan e-NV200: un vehicle industrial amb una autonomia de 160 km. L'objectiu de Reus Mobilitat i Serveis és ampliar el parc de vehicles elèctrics a mesura que s'hagi de renovar la flota convencional.

REDESSA ha adquirit també una furgoneta elèctrica, el mateix model i de les mateixes característiques, que utilitzarà el personal de manteniment de les divisions de l'empresa municipal: firaReus; habitatge, per al manteniment de les promocions de pisos que gestiona (La Patacada, Granja Massó i Mas Bertran I i II); i els centres d'empresa que formen part de REDESSA. A més, des de principis d'any, l'Edifici Tecnoparc on està ubicada Tecnoredessa i firaReus disposa d'una estació de recàrrega amb dos punts per a vehicles elèctrics (es tracta de l'estació que hi havia a la plaça de la Llibertat i que es va substituir fa uns mesos per una estació de recàrrega ràpida). Cada vehicle ha tingut un cost de 21.600 euros (IVA inclòs).

Reus, una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica

L'any 2016 es va tancar amb més de 4.650 recàrregues, que equivalen a més de 47.000 hores, el doble que l'any anterior. Aquest augment es deu a un increment de la demanda i també a la posada en marxa del punt de càrrega ràpida de la plaça de la Llibertat el setembre passat. I des de fa poques setmanes, al mes de febrer, funciona un segon punt de càrrega ràpida de superfície a l'àrea de zona blava de la Riera Miró.

Aquest 2017 continua l'aposta municipal per la mobilitat sostenible que continua vigent enguany amb la gratuïtat de recarregar, els descomptes per aparcar als pàrquings municipals i la bonificació del 75% de la quota de l'impost municipal de vehicles.

Reus disposa ara de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts de la ciutat que permeten recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Trobem punts de recàrrega a tots els pàrquings municipals: 4 places a la Llibertat i a La Fira Centre Comercial, i 2 places al Carrilet, Baluard, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran i Oques; a la plaça del Pintor Fortuny, a tocar de l'accés Llovera del pàrquing de la Llibertat; a l'àrea de zona blava de la Riera Miró i el recent punt ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc.

Informació a temps real dels punts de càrrega

Reus Mobilitat i Serveis ja disposa en temps real de l'estat dels punts de recàrrega: disponible, ocupat o fora de servei. Els usuaris registrats de vehicle elèctric poden tenir aquesta informació trucant al centre de control central dels pàrquings municipals o comunicant-s'hi a través de qualsevol caixer automàtic dels mateixos aparcaments. Ara es treballa per oferir aquesta informació a través de l'app APARCAR –que serveix per pagar a la zona blava– i perquè mitjançant un codi QR, un usuari donat d'alta a l'aplicació també pugui activar les estacions de recàrrega.

Paral·lelament, diverses aplicacions i comunitats d'usuaris de vehicles elèctrics, s'han posat d'acord amb l'empresa municipal per compartir la informació sobre la xarxa de vehicles elèctrics de Reus i fer-la compatible amb els seus serveis de mobilitat elèctrica. Així, la informació sobre l'ocupació dels punts de recàrrega ja està disponible al portal electromaps, una comunitat d'usuaris que ofereix informació sobre punts de recàrrega situats a tot Europa. I una altra plataforma de la demarcació, place-to-plug, també incorporarà a la seva app un sistema compatible per activar les estacions de la ciutat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí