Saldes projectes dues plantes solars fotovoltaiques

27/03/2023 - 08:23

Les dues plantes suposaran el 50% de la potència instal·lada al municipi de Saldes.

La Diputació de Barcelona ha concedit a l'Ajuntament de Saldes dos ajuts econòmics, en règim de concessió directa amb concurrència, per a la implementació de dos projectes de plantes solars fotovoltaiques. La xifra global aprovada s'eleva al milió i mig d'euros, i ambdues subvencions s'emmarquen en el Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació. Segons estableixen les bases del Programa, els imports s'han d'executar entre les anualitats del 2023 i el 2024.

En primer lloc, el primer ajut té un import de 781.133,05 euros i correspon a la instal·lació d'un parc solar que generarà 802,62 kWp. L'energia dotarà la Cooperativa Energètica del Pedraforca per a l'ús dels seus socis. Per tant, segons remarquen des del consistori, "amb aquest projecte les persones del territori podran ser partícips en la generació de la seva pròpia energia".

L'altra subvenció concedida compta amb una dotació de 718.866,95 euros que servirà per col·locar plaques equivalents a la producció de 466,83 kWp. En aquesta ocasió, la producció serà de gestió municipal i servirà per a l'autoconsum del centre de valorització de la fusta que la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa instal·larà al municipi. Així, des de l'equip de govern assenyalen que, mitjançant la venda d'excedents, aquest parc solar dotarà de capacitat a l'Ajuntament per generar els quilowatts suficients per al funcionament del centre de valorització i el consum de la part pública del municipi.

Segons han remarcat des del consistori, la suma de potència instal·lada entre ambdues plantes serà de 1.269,45 kWp, xifra que s'equipara, aproximadament, al 50% de la potència instal·lada al municipi de Saldes.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Notícia

La instal·lació, ubicada en una superfície de 10.000 metres quadrats del polígon industrial La Gavarra, tindrà una potència de 1.002,8 kW pic (potència màxima) i generarà, mitjançant prop de 2.200 panells, 1.454 MWh anuals d’energia verda. Amb aquesta actuació, es preveu un estalvi de 700 tones d’emissions de CO2 a l’any. L’energia generada es destinarà a la xarxa de la distribuïdora municipal.

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Butlletí