Sabadell posa a lloguer 45 hectàrees de sòl per fer conrear productes de proximitat

Font: CCMA.cat

06/07/2018 - 12:19

A Sabadell, els blocs de pisos encara estan envoltats de camps de conreu. És el que es coneix com a rodal. Un cinturó en què hi ha un parc agrari de 587 hectàrees, una part de propietat municipal. Ara, 45 d'aquestes hectàrees, surten a concurs entre els pagesos professionals de la ciutat i d'arreu de Catalunya.

S'ofereixen 36 hectàrees de secà per plantar-hi ordi o blat, però també llegums com el cigronet de Sabadell, i 9 d'horta en regadiu per fer-hi mongeta del ganxet o una varietat també local de tomàquets, entre d'altres. Les terres es lloguen per 7 anys. Una hectàrea de secà costarà 100 euros l'any i 400 les de regadiu, amb importants descomptes si es fan conreus ecològics.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Article

El premi representa un reconeixement als ajuntaments pioners en la posada en marxa d'accions destinades a millorar la qualitat de l'aire, de manera que es facin visibles els seus esforços i serveixin d'inspiració per a altres homòlegs locals. El termini de presentació de candidatures al premis va haver d’estendre’s per motiu de la pandèmia de la Covid-19.

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Butlletí