Sabadell ha reduït el consum municipal d'aigua un 34%

01/02/2024 - 10:30

El consum municipal d’aigua s’ha reduït prop d’un 34% en un any

L’elaboració del Pla d’Emergència i Contingència en Situació de Sequera al Municipi, per part de l’Ajuntament i Aigües Sabadell, ha permès encarar la crisi hídrica actual.

En els últims 12 mesos, les actuacions impulsades han aconseguit reduir la dotació d’aigua de la ciutat un 5,23%, situant-la en 161 litres per habitant i dia. La reducció del consum d’aigua potable en l’últim any ascendeix a 0,5 hm³, (un 1,31%), equivalent al consum anual de 15.000 habitants de Sabadell o el consum mensual de 100.000 veïns i veïnes de la ciutat.

Pel que fa a la dotació, els 161 litres per habitant i dia situen Sabadell entre les ciutats que fan menys despesa d’aigua, molt per sota del límit fixat per la Generalitat tant en fase de preemergència com d’emergència en nivell 1. En el primer cas la limitació per habitant i dia s’ha fixat en 210 litres i en la segona en els 200 litres. En tot cas, a Sabadell no hi hauria en un primer moment talls de subministrament ni canvis de pressió, ja que aquest escenari es donaria en cas que el consum fos superior al límit establert en els diferents nivells d’emergència.

En aquests moments els embassaments del sistema Ter-Llobregat, del qual s’abasteix la ciutat de Sabadell, es troben per sota del 17% de la seva capacitat, molt per sota del nivell que registraven fa justament un any (31,2%).

Si es decreta la fase d’emergència, s’establiria una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia.

 

Noves mesures

El novembre passat la Generalitat va decretar la fase de preemergència amb noves mesures als municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, entre els quals Sabadell, per reduir el consum d’aigua.

Si finalment s’aprova la fase d’emergència, es tornaran a aplicar mesures restrictives amb l’objectiu d’alentir el buidatge dels embassaments.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Notícia

Sabadell distribuirà aigua regenerada i freàtica equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any.

Butlletí