Rubí posa en marxa un aparador virtual per consultar els articles que es trobaran a La Trocalleria

10/05/2022 - 17:00

Les persones usuàries podran veure tant les característiques dels diferents elements a intercanviar com l'estat dels productes i el seu valor

L’Ajuntament de Rubí ha estrenat l’aparador virtual de La Trocalleria. Es tracta d’un espai web on la ciutadania pot veure els articles que es podran trobar en aquest punt d’intercanvi aquella setmana. L’objectiu és facilitar encara més la reutilització dels diferents productes per evitar que es converteixin en residus abans d’hora.

La Trocalleria és el servei setmanal de reutilització mitjançant l'intercanvi que cada dissabte s'ubica a diferents punts de la ciutat. En aquest espai s’ofereixen una sèrie de productes (parament de la llar, roba i complements, joguines, llibres...) amb la intenció d'allargar la seva vida útil. L'any 2021, prop de 700 persones van fer ús d’aquest servei, fet que va permetre recuperar 705,40 kg de residus que van anar a parar a altres mans, evitant que acabessin a les escombraries.

L’apartat web funciona com a visor d'objectes, on es poden consultar tant les característiques dels diferents productes com l’estat en què es troben i el seu valor. En aquest aparador, però, no es podran fer reserves. Els intercanvis es continuaran produint a La Trocalleria física. Els articles que es trobaran a l'aparador virtual són els productes de temporada. Aquest espai web es mantindrà actualitzat amb tot allò que s'exposi el següent dissabte al servei. “Tot i que no es facin reserves, és una eina útil per poder valorar si hi ha algun objecte del nostre interès i, així, optimitzar la nostra visita a La Trocalleria”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.
 

Carnet de serveis mediambientals

L'accés a La Trocalleria funcionarà amb el carnet de la deixalleria, que ara ha passat a anomenar-se carnet de serveis mediambientals. Ara, aquest carnet engloba tant els serveis de gestió de residus (deixalleria de Cova Solera i mòbils) com el servei de reutilització (La Trocalleria). 

Aquest carnet es pot tramitar a qualsevol d'aquests serveis i permet el registre dels residus que entren a les deixalleries i dels productes que entren i surten a La Trocalleria ─aquests darrers són els que es podran consultar a l'apartat de reutilització de l'espai d'usuari─.
  

Categories: 

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Acte
20/04/2024 - 10:00
Avinguda Barcelona, plaça Pearson i plaça Nova Estació. Rubí
Acte
20/04/2024 - 00:00
Rubí

Butlletí