Rubí posa a disposició 65 parcel·les per a l'autoconsum als horts municipals de Cova Solera

27/06/2018 - 08:24

S'ha obert el termini per a sol·licitar l’atorgament d’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera per a l’autoconsum. En total, l’Ajuntament ofereix 65 permisos de 3 anys de durada, adreçats a diferents col·lectius de la ciutat.

Concretament, s’atorgaran 2 autoritzacions per a entitats, que hauran d’adjuntar un projecte a la sol·licitud, i 63 més per persones físiques amb els següents perfils: persones derivades dels Serveis socials de l’Ajuntament (16), pensionistes (16), persones aturades de llarga durada ─1 any o més a l’atur─ (16) i altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius (15).

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² dins una parcel·la de 270 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d'acord amb els objectius del programa d'Horts municipals, podeu consultar el Decret de creació i el Pla funcional. A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar). Les persones beneficiàries hauran d’abonar la corresponent taxa municipal, que ascendeix a 57,9 €/any, tot i que existeixen diverses bonificacions. Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos. Els horts municipals són ecològics. Per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer un curs.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha parlat dels objectius que persegueix el projecte d’horts urbans: “D’una banda, treballem en l’àmbit de l’agricultura ocupacional, oferint una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió. I, de l’altra, fomentem l’agricultura ecològica, buscant la producció per a l’autoconsum de verdures ecològiques produïdes a la mateixa ciutat”. Aquest projecte, com ha recordat el regidor, dona resposta a una reiterada petició ciutadana que va obtenir la llum verda del Ple municipal el desembre de 2015.

L’horari d’obertura dels horts és de dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Butlletí