Rubí organitza un curs d'horticultura per fomentar la inclusió social entre joves

02/03/2020 - 09:00

Amb aquesta iniciativa es pretén capacitar aquestes persones per afavorir la seva inserció al món laboral

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

El curs, que impartirà la cap de planta dels horts i membre de la cooperativa L’Ortiga, Dulos Cruset, constarà de vuit sessions. Concretament, les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola ─desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d'alçada─; coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres.

Un cop completada la formació, els i les joves rebran un certificat d’assistència. “Amb aquesta iniciativa ajudem aquelles persones més vulnerables a introduir-se al mercat laboral. Pensem que la realització d’aquest curs, que serà eminentment pràctic, serà una bona carta de presentació per aquests joves a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, ha comentat que “els horts municipals de Cova Solera són una eina més de transformació. Un recurs de ciutat per la transició ecològica de la mà de productes de kilòmetre 0”. 

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació del Servei de Primera Acollida per a Nouvinguts, el Servei de Dinamització Comunitària, els Serveis Socials i el Servei de Sostenibilitat i Medi. Segons la regidora d’Acció Comunitària, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, “s’ha fet una important feina a l’hora de detectar joves susceptibles de participar en aquest curs, que ha generat una gran demanda entre aquest col·lectiu, ja que els pot proporcionar eines professionalitzadores per millorar la seva ocupabilitat”. Per últim, el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano, ha avançat que “s'està treballant per desenvolupar l’eix del Pla d’Acollida de foment de les polítiques d’igualtat, millorant l’ocupabilitat de les persones immigrades i, en especial, dels i les joves que es troben en situació més vulnerable”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí