Rubí oferirà una sessió mensual del taller de factura elèctrica durant el 2018

02/02/2018 - 21:47

Més d’un centenar de rubinencs i rubinenques han participat a la sessions de l’any passat que permeten estalviar fins a la meitat de la factura elèctrica implantant mesures de cost zero

Durant 2017, Rubí Brilla ha assessorat 166 rubinencs i rubinenques en diferents sessions informatives gratuïtes que han permès a cada usuari estalviar fins a un 50% de la factura elèctrica. 31 de les persones participants al tallers hi han arribat derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí en detectar una situació de vulnerabilitat econòmica. “Combatre la pobresa energètica és una de les nostres prioritats com a govern i entenem la proposta de canvi de model energètic també com una eina contra la pobresa. Convido a tots els veïns i veïnes a formar part d’algunes de les sessions que ja tenim programades per aquest any: l’apoderament ciutadà també ha de ser un servei públic per millorar la qualitat de vida dels rubinencs”, diu l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Aquest 2018, els tallers es reprenen dijous 25 de gener (18 h) a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Com fins ara, Rubí Brilla oferirà un taller cada mes, excepte els mesos de juliol i agost. La resta de tallers d’enguany es faran: dissabte 3 de febrer (11 h  a l’edifici Ressò de Sant Muç), dimarts 6 de març (18.30 h a Rubí Forma), dimecres 18 d’abril  (17.30 h), divendres 18 de maig (10. 30 h), dilluns 11 de juny  (18 h), dissabte 22 de setembre (10 h), dimecres 17 d’octubre (10.30 h), dijous 15 de novembre (18.30 h) i dimarts 11 de desembre (10.30 h).

Durant les sessions el consistori, a través de la iniciativa Rubí Brilla, explica els conceptes bàsics de la factura elèctrica per evitar errors i minimitzar la possibilitat d’enganys per part de  les companyies subministradores. Igualment els assistents reben eines específiques  per reduir l’import de la seva factura, un cop analitzat cada cas. Algunes de les mesures més habituals son optimitzar el contracte elèctric, modificar hàbits per tal de no malbaratar energia i fórmules per consumir l’energia de manera més eficient.

Per assistir-hi cal formalitzar una inscripció prèvia a través de l’adreça rubi_brilla@ajrubi.cat o al telèfon 93 581 39 00 ext 115 i, el dia del taller, cal portar la factura elèctrica.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí