Rubí oferirà una sessió mensual del taller de factura elèctrica durant el 2018

02/02/2018 - 21:47

Més d’un centenar de rubinencs i rubinenques han participat a la sessions de l’any passat que permeten estalviar fins a la meitat de la factura elèctrica implantant mesures de cost zero

Durant 2017, Rubí Brilla ha assessorat 166 rubinencs i rubinenques en diferents sessions informatives gratuïtes que han permès a cada usuari estalviar fins a un 50% de la factura elèctrica. 31 de les persones participants al tallers hi han arribat derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí en detectar una situació de vulnerabilitat econòmica. “Combatre la pobresa energètica és una de les nostres prioritats com a govern i entenem la proposta de canvi de model energètic també com una eina contra la pobresa. Convido a tots els veïns i veïnes a formar part d’algunes de les sessions que ja tenim programades per aquest any: l’apoderament ciutadà també ha de ser un servei públic per millorar la qualitat de vida dels rubinencs”, diu l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Aquest 2018, els tallers es reprenen dijous 25 de gener (18 h) a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Com fins ara, Rubí Brilla oferirà un taller cada mes, excepte els mesos de juliol i agost. La resta de tallers d’enguany es faran: dissabte 3 de febrer (11 h  a l’edifici Ressò de Sant Muç), dimarts 6 de març (18.30 h a Rubí Forma), dimecres 18 d’abril  (17.30 h), divendres 18 de maig (10. 30 h), dilluns 11 de juny  (18 h), dissabte 22 de setembre (10 h), dimecres 17 d’octubre (10.30 h), dijous 15 de novembre (18.30 h) i dimarts 11 de desembre (10.30 h).

Durant les sessions el consistori, a través de la iniciativa Rubí Brilla, explica els conceptes bàsics de la factura elèctrica per evitar errors i minimitzar la possibilitat d’enganys per part de  les companyies subministradores. Igualment els assistents reben eines específiques  per reduir l’import de la seva factura, un cop analitzat cada cas. Algunes de les mesures més habituals son optimitzar el contracte elèctric, modificar hàbits per tal de no malbaratar energia i fórmules per consumir l’energia de manera més eficient.

Per assistir-hi cal formalitzar una inscripció prèvia a través de l’adreça rubi_brilla@ajrubi.cat o al telèfon 93 581 39 00 ext 115 i, el dia del taller, cal portar la factura elèctrica.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte "Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia" té com a objectiu la reducció d'emissions i l'estalvi d'energia i diners

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Article

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

Butlletí