Reus adjudica el contracte per substituir 1.400 llums de vapor de mercuri per models més eficients

23/06/2017 - 12:01

L’actuació municipal està subvencionada pel programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016; i finançada pel programa d'ajudes IDAE per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior municipal.

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE), el contracte per substituir per models més eficients un total de 1.374 llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic repartits per tota la ciutat. L’empresa ha presentat l’oferta més econòmica i amb una important rebaixa sobre el preu de licitació —404.890,68 euros sobre 499.999,99 euros de l’import de sortida— i un increment del número de llums a substituir de 540 llums més dels 834 plantejats inicialment en el concurs públic.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que “el contracte s’emmarca en el projecte que impulsa l’Ajuntament i que contempla la substitució de tots els llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic de la ciutat per models led, més eficients, i amb estalvis en el consum d’energia superiors al 50%. L’objectiu és adaptar-se a la normativa i assolir avantatges tant econòmics com ambientals, a més de millorar la qualitat en la il·luminació».

Es calcula que la substitució comportarà un estalvi ambiental i econòmic anual d’unes 188 tones de CO2 i 82.900 euros.

A més de l’estalvi econòmic i energètic que generarà la substitució dels llums de mercuri per led, s’aconseguirà millorar l’enllumenat públic al dotar-lo d’una llum més càlida, menys contaminant, i amb uns nivells d’il·luminació més equilibrats i uniformes.

Els llums que està previst substituir estan dispersos en diferents zones de la ciutat, d’entre les que destaquen els Xalets Quintana, el passeig Misericòrdia, el carrer de Llovera, el carrer de l’Amargura, el carrer Ample, el carrer del Roser, el carrer de Riudoms, Mas Abelló, entre altres.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

Article

Tres túnels de la ronda Litoral de Barcelona estrenen enllumenat LED que estalviarà energia i incrementarà la seguretat​

Notícia
Foto: Reus Digital / ND

349 noves instal·lacions solars fotovoltaiques des que l’Ajuntament de Reus va implantar la bonificació de l’IBI a l’autoconsum.

Butlletí