Recuperació de les dunes a Cubelles

03/04/2023 - 08:27

Es realitzen tasques de recuperació de les dunes i la vegetació a la platja de la Mota de Sant Pere al municipi de Cubelles

L’actuació, amb un pressupost de 78.619,85 euros, consiteix en l’extracció d’espècies invasores, l’ampliació de l’àrea dunar cap al mar amb la plantació d’espècies autòctones i la delimitació de la zona de pal i corda. 

La recuperació de les dunes i la vegetació de la platja de la Mota de Sant Pere afecta dues zones. La primera s’estén des de la central tèrmica de Foix al carrer Rovira i Virgili i la segona va des del carrer Rovira i Virgili fins a la desembocadura del riu Foix.

Les tasques que es duran a terme en aquests espais consisteixen en l’extracció d’espècies invasores del cordó dunar, l’ampliació de l’àrea dunar al mar amb la plantació d’espècies autòctones de la zona i la delimitació de l’espai de pal i corda.

Aquesta actuació és necessària perquè tal com explica Eva Escardo, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, “les zones dunars són una protecció natural de la sorra i totes les mesures que es puguin prendre per protegir i evitar que la sorra de la platja es perdi de forma natural és mitjançant les dunes. La vegetació que s’hi estableix s’encarrega de refermar-les. Un cop la duna es comença a construir i arrelen les plantes són elles les que fixen aquests sistemes de protecció de les platges”.

El termini previst per a la realització d’aquesta recuperació és de set setmanes i el pressupost d’actuació és de 78.619,85 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Cubelles i l’empresa EFCA van presentar el balanç dels primers quatre anys de la implantació del Pla de gestió de l’espai d’interès natural de la desembocadura del riu Foix, que es va aprovar l’any 2019

Notícia

Cubelles participa en el projecte d’investigació Posidònia Activa, sobre la posidònia oceànica.

Acte
04/07/2023 - 00:00
Platges de Cubelles

Butlletí