Premià de Mar publica el manual d’ús del futur cotxe elèctric compartit

20/03/2023 - 10:00

L’oficina Premià Energia ha explicat com funcionarà el futur servei de cotxe elèctric compartit entre Ajuntament i ciutadania que es posarà en marxa aviat a partir d’un acord amb la cooperativa Som Mobilitat.

El contracte que s’ha formalitzat estipula que l’Ajuntament lloga en règim de renting el vehicle a Som Mobilitat durant un any per 600€ mensuals i amb un límit total de 1.500 hores d’ús. Quan s’activi el servei existirà una agenda oberta a la qual podran accedir, en condicions d’igualtat, treballadors municipals i veïns de Premià de Mar que siguin socis de la cooperativa.

Segons Premià Energia, a l’hora de valorar aquesta prova es va contemplar fixar una franja horària per a l’Ajuntament i una altra per als veïns, però finalment es va optar per l’agenda oberta les 24 hores a fi, justament, que la prova serveixi per copsar el grau d’interès de la ciutadania sense restriccions horàries. I també ha de servir per saber si oferir el servei a través d’una empresa és la modalitat més adequada o bé si caldria fer-ho directament des de l’Ajuntament amb cotxes propis i un preu públic.

El cotxe estarà estacionat al carrer del Nord just davant de l’entrada a les dependències de l’Ajuntament a Ca l’Escoda, on hi ha un punt de recàrrega de vehicles, i justament ara mateix l’únic que falta perquè es pugui començar a oferir el servei és que es reactivi aquest punt de recàrrega i es formalitzi un contracte amb l’empresa que farà la gestió i el manteniment de tots els punts de recàrrega del municipi. Des de Premià Energia estimen que tot plegat podria estar en funcionament d’aquí a un mes. 
 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Butlletí