Plaques solars fotovoltaiques al CAP d'Arenys de Mar

29/08/2022 - 12:00

Es tracta del primer CAP de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) que comptarà amb un dispositiu per l’autoconsum d’energia solar. 

Així mateix, està previst que al setembre s’iniciï el muntatge al CAP Ronda Prim, de Mataró. Es calcula que les instal·lacions fotovoltaiques a Arenys de Mar i Ronda Prim generaran 42.600 kWh/any per a cada un d’aquests dos CAP, i que comportarà un estalvi d'emissions a l'atmosfera de 60 tones de CO2 anuals. En total s’instal·laran 75 plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum a cada un d’aquests dos centres d’atenció primària.

Amb el muntatge també s’hi instal·la un sistema de monitoratge que aporta informació sobre l’estat de generació d’energia que permet fer un seguiment econòmic dels estalvis i identificar millores en els hàbits de consum. A més, permetrà donar dades per a la conscienciació de la importància de l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2. Així doncs, en els propers mesos, aquests dos equipament podran començar a fer servir energia renovable. El fet de comptar amb plaques solars contribueix a reduir el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior. Alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. També contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l’aire i comporta un estalvi energètic i econòmic.

Més informació


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Notícia

La futura comunitat energètica de Malgrat de Mar ha fet un pas endavant. Divendres es va celebrar el primer taller participatiu, en el qual van participar més d'una quarantena de persones.

Notícia

Les plaques solars instal·lades el passat mes d'abril a la teulada de l'edifici de l'Ajuntament ja produeixen un 30% del consum elèctric de les oficines. A més, durant aquests cinc primers mesos de funcionament, han permès reduir 5,76 tones de CO2

Butlletí