Plaques fotovoltaiques als edificis municipals de Sant Adrià del Besós

24/01/2023 - 08:30

L'any 2004 es van instal·lar les primeres plaques a l'Edifici Besòs i des d'aquesta data ha promogut la instal·lació progressiva d'energies renovables en els edificis municipals.

Al llarg d'aquests anys Sant Adrià del Besós ha consolidat el seu compromís amb un model de ciutat més sostenible, en aquesta línia el passat mes de novembre de 2022 el ple de l'Ajuntament va aprovar el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del que forma part el Pla de mitigació de Sant Adrià de Besòs (PAES). El Pla de mitigació inclou tot un seguit de mesures per assolir una reducció d'emissions del 55%, com a mínim, per a l'any 2030 i avançar cap a la neutralitat climàtica l'any 2050, així com accions per fer front a la vulnerabilitat energètica.

En el marc del PAES el consistori està implementant la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques en edificis municipals. Al novembre de l'any passat es van col·locar plaques a la coberta del CEM Besòs, amb finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest mes de gener l'Ajuntament ha començat el procés d'instal·lació de plaques, finançades amb romanents municipals (més de 376.000 €), en diferents equipaments:

  • Escola Pompeu Fabra
  • Edifici Fiveller
  • Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor
  • Centre Cultural Besòs
  • Mercat municipal
  • Edifici Besòs

 

Relacionats

Notícia

Les plaques fotovoltaiques ocuparan una superfície a coberta de 360.000 m².

Notícia

La UPC inaugura el Laboratori de l’Hidrogen i la planta pilot de producció d’hidrogen verd. Aquestes instal·lacions capdavanteres són un 'living lab' per avançar en la recerca i la innovació en tecnologies de l’hidrogen, un vector energètic clau en la transició cap a la descarbonització.

Butlletí