Parets obre el nou parc fluvial del riu Tenes

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

11/04/2023 - 08:11

El projecte de millora de la llera del riu Tenes té l'objectiu de protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la biodiversitat.

Fotos Sílvia Ferran via Ajuntament de Parets del Vallès.


L’Ajuntament de Parets ha inaugurat el passat 2 d’abril, el parc fluvial del riu Tenes. Els assistents han pogut realitzar una passejada informativa. Durant la inauguració, els més petits han pogut gaudir d’un taller infantil, que consistia en la construcció d’animals i plantes amb material reciclat. També s’ha fet la presentació de diferents estudis de fauna del riu, a càrrec del GRENP.

El cost de l’obra ha estat de 972.000 €, iva inclòs, dels quals 500.000 € han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona, 116.000 € pel Consorci Besòs Tordera i la resta, 336.000 € han estat aportats per l’Ajuntament de Parets.

Les obres per la remodelació de l'entorn de la Ilera del riu Tenes es van iniciar a l’octubre i tenien una durada prevista de cinc mesos, que s’ha complert. Les obres s’han realitzat a tot el marge dret del riu Tenes des del pont de Francesc Macià fins al pont de Josep Tarradellas. El projecte, a més, s’ha fet respectant els resultats de la consulta que va fer el municipi a la ciutadania.

Respecte a la vegetació, la superfície plantada ascendeix als 41.500 m², s’ha realitzat la plantació de 260 arbres, 3.000 arbusts, 1.600 herbàcies dins la llera i una hidrosembra de llavors herbàcies silvestres. També disposa de dues basses permanents per la millora de la biodiversitat i cinc basses biodepuradores. En el mobiliari trobem una taula de pícnic, dos divans, 10 cadires, 17 bancs, un tatami, un mirador i 2.600 metres destinats a nous camins al passeig i a la Verneda de Ca l’Isidre Coix.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Notícia

De la mà de veïns i veïnes que trepitgen el territori, amb sensibilitat i estima pel paisatge, els vuit autors han treballat en aquesta publicació que dona testimoni de la riquesa natural i paisatgística i de la diversitat del riu.

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Butlletí