Palafolls comença a substituir l'enllumenat públic per leds

14/03/2017 - 15:11

La brigada de lampisteria de l’Ajuntament de Palafolls ha començat a canviar tots els fanals del barri de St. Lluís per substituir les bombetes de mercuri per un nou sistema d’il·luminació Led.

El projecte de substitució de l’enllumenat públic per leds comença a St. Lluís. De fet el primer carrer que ja té el nou sistema és el carrer Montoriol. Paulatinament, s’aniran canviant els fanals carrer per carrer fins completar  els 199 punts de llum que hi ha en aquest barri.

Els treballs consisteixen en retirar les actuals bombetes de mercuri i el seu mecanisme, per tal d’instal·lar-ne un altre d’adaptat a la tecnologia led per als fanals palafollencs. En concret s’estan canviant les bombetes de 125w per leds que, tot i donar la mateixa llum que el sistema actual només consumeixen 50w, el que suposa un estalvi del 60%.

Més enllà de l’estalvi energètic, que permetrà reduir la factura elèctrica de l’Ajuntament, els leds ofereixen més lluminositat, pel que també es preveu millores en la qualitat de la llum.

Aquest any hi ha una consignació pressupostària de 70.000€, cosa que ha de permetre canviar tot l’enllumenat públic de St. Lluís i també actuar en d’altres punts del poble, com ara la zona de Can Batlle o el carrer Mas Pinell al barri de Sta. Maria. La previsió, però, és continuar amb l’actuació els anys propers fins canviar tot l’enllumenat públic del nostre municipi.  


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
1.300 llumeneres amb una inversió conjunta d’1,9 milions

L’Ajuntament de Mataró ja té en marxa els treballs dels 8 projectes de renovació i millora de quadres d’enllumenat que es preveia executar aquest 2022. Amb les inversions que s’han anat executant, l’enllumenat consumeix ara un 40 % menys d’energia que al 2015.

Notícia
Panells a l'Ajuntament de Teià

Panells a l'Ajuntament de Teià

Mitjançant aquesta actuació, que se suma a les ja realitzades a l’edifici de l’Ajuntament i el poliesportiu, el municipi augmenta la seva aposta per l’autosuficiència i per reduir la importació d’energia procedent de la xarxa a partir de recursos renovables i autogestionables.

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Butlletí