Olot acull el primer ral·li de cotxes elèctrics dedicat a l’eficiència energètica a Catalunya

Font: El Garrotxi.cat

16/10/2017 - 09:35

Va tenir lloc al pàrquing del Parc Nou d’Olot l’arribada del primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya dedicat a l’eficiència energètica.

La cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat, amb el suport de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa varen realitzar el primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya on una dotzena d’aquests vehicles varen tenir com a punt de sortida Mataró i arriba’n a Olot per reunir-se amb els participants de la bicicletada de Sant Lluc, i que poc després es feia una marxa de vehicles ecològics que recorria diversos carrers d’Olot. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar una part del que serà la mobilitat del futur proper, basada en l’ús de la bicicleta de manera majoritària, i en l’ús del vehicle elèctric compartit; en aquesta ocasió no s’afegirà transport públic a la marxa, entre altres coses, perquè de moment encara no hi ha minibusos elèctrics a la ciutat d’Olot. L’altre objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el projecte social, d’economia verda i sense ànim de lucre, de Som Mobilitat, que està promovent una flota de vehicle elèctric compartit (car sharing) a Catalunya, i que aviat iniciarà el servei a Olot i a la Garrotxa.

L’equip guanyador al ral·li serà premiat durant l’acte “Xup xup d’economia i ecologia”, que tenia lloc el mateix dissabte dia 14 a tarda a la plaça major d’Olot. Així doncs, Massa Crítica Olot, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i Som Mobilitat, conjuntament amb Resilient Earth, Ecoxarxa Garrotxa, i altres col·lectius, uneixen la seva activitat per posar en relleu un model econòmic, social, i ecològic, que és viable i esperançador en els temps que vivim.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
 

Les actuacions municipals d’adequació d’enllumenat mitjançant la implantació de pàmpols de leds es va iniciar l’any 2014 a les vies de la xarxa viària bàsica i des d’aleshores s’hi ha donat continuïtat, amb l’objectiu de promoure actuacions d’estalvi energètic que permetin reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Butlletí