Ocells, papallones i flora a la bioblitz d'Osona

Font: Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) i  Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN)

09/05/2023 - 09:04
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Enguany, el Bioblitz Osona pretenia descobrir la biodiversitat del turó Castell d’en Planes de Vic. Els voluntaris ambientals han participat en l'observació i recompte de vegetació, amfibis, ratpenats, ocells, mamífers, peixos, macroinvertebrats, libèl·lules, papallones, etc. i descobrir de la mà d’experts en cadascun dels grups, la biodiversitat d’un espai natural de la comarca d’Osona.

S'han identificat 11 espècies de papallones, destacant-hi l'atalanta, la dozella violeta, la blaveta dels pèsols i la migradora dels cards, entre d'altres; i 22 espècies d'ocells, 9 d'anellades d'un bosc submediterrani: tallarol de casquet, bruel, cargolet, rossinyol, mallerenga cua llarga, entre d'altres. També s'han identificat 72 espècies diferents de flora i rastres de mamífers.

Podeu veure tots els resultats al fil de twitter de les entitats organitzadores: el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN) i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vic restaura un nou espai a l’Anella Verda. L’espai serà un aiguamoll situat al polígon de Les Casasses.

Notícia

L’Ajuntament de Vic comença el procés participatiu per definir el futur de les Riberes de Vic, un projecte iniciat durant l’anterior mandat amb l’objectiu de renaturalitzar les zones fluvials dels rius Mèder i Gurri al seu pas pel nucli urbà de la ciutat de Vic.

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí