Ocells, papallones i flora a la bioblitz d'Osona

Font: Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) i  Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN)

09/05/2023 - 09:04
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Enguany, el Bioblitz Osona pretenia descobrir la biodiversitat del turó Castell d’en Planes de Vic. Els voluntaris ambientals han participat en l'observació i recompte de vegetació, amfibis, ratpenats, ocells, mamífers, peixos, macroinvertebrats, libèl·lules, papallones, etc. i descobrir de la mà d’experts en cadascun dels grups, la biodiversitat d’un espai natural de la comarca d’Osona.

S'han identificat 11 espècies de papallones, destacant-hi l'atalanta, la dozella violeta, la blaveta dels pèsols i la migradora dels cards, entre d'altres; i 22 espècies d'ocells, 9 d'anellades d'un bosc submediterrani: tallarol de casquet, bruel, cargolet, rossinyol, mallerenga cua llarga, entre d'altres. També s'han identificat 72 espècies diferents de flora i rastres de mamífers.

Podeu veure tots els resultats al fil de twitter de les entitats organitzadores: el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN) i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vic restaura un nou espai a l’Anella Verda. L’espai serà un aiguamoll situat al polígon de Les Casasses.

Notícia

La col·laboració entre entitats i institucions ha permès la realització dels dos Bioblitz, un a la UAB i l’altra a l’Anella Verda de Terrassa.

Notícia

Celebrat el 3r BIOBLITZ al parc de Vallparadís, amb l’associació de mestres Alexandre Galí i el CREAF.

Butlletí