Nova instal·lació d'autoconsum al Casal de Cultura de Vacarisses

23/07/2021 - 10:37

Amb aquesta obra, l'Ajuntament de Vacarisses disposa ja de cinc instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic (Poliesportiu, Escola Bressol el Cuc i Escolar Bressol El Xic, edifici del porpi Ajuntament i el Casal de Cultura) que sumen un total de 46,3 kW instal·lats.

El passat divendres dia 16 de juliol va posar-se en marxa la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a la coberta de l'edifici del Casal de Cultura de Vacarisses. Amb una potència pic de 10,44 kW format per 24 mòduls FV distribuïts a ESO-OEST, es preveu que generi uns 13.175 kWh anuals, amb un percentatge d'autoconsum del 93%, amb el que es cobrirà el 27% del consum elèctric de l'edifici, el que suposarà un estalvi anual aproximat de 3.175 kg de CO2 i de 1.320 euros. El cost total de la instal·lació ha sigut de 14.050 euros.

Es preveu la instal·lació d'uns 15,75 kW més durant el que queda de 2021 en dues noves instal·lacions: La Fàbrica i la deixalleria. S’evidencia de nou, per tant, l'aposta ferma per part de l'ajuntament en la implementació d'energies renovables, com la fotovoltaica, i desenvolupar així el pla de transició energètica per tal de fer front a l'emergència climàtica en què estem immersos.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els edificis inventariats podran incorporar criteris de sostenibilitat energètica - amb condicions - en cas de ser rehabilitats, que s’intervingui per a donar-los un nou ús o bé per dotar-los d’activitat. També, tot i no emprendre cap iniciativa arquitectònica o urbanística, podran utilitzar les seves teulades com a base d’una instal·lació fotovoltaica.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Article

Caldes de Montbui lidera el rànquing d’ajuntaments de Catalunya amb més Potència Fotovoltaica Instal·lada col·lectiva amb 221 kW a l’octubre, per davant de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí