Nova edició de la Marató per l’emergència climàtica de Barcelona

12/01/2024 - 18:00

L’edició del 2024 se celebrarà del 2 de febrer a l’1 de març i s’hi podrà participar tant a nivell d’edifici o equipament com a títol individual

 

La Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques amb l’objectiu de fer-nos conscients que a l’hora de reduir el consum d’energia i d’aigua i, per tant, de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades, les accions personals hi tenen molt a dir. 

En la propera edició que se celebrarà del 2 de febrer a l’1 de març hi participaran més de 50 edificis i equipaments municipals i com a novetat des de la passada edició, la Marató s’amplia a la participació individual de totes les persones que s’hi vulguin sumar. L’edició del 2023 ja es va obrir a la participació individual del personal municipal. 

Es podrà respondre a una breu enquesta que us indicarà el vostre nivell de sensibilització i us proposarà un seguit d’accions i consells per reduir la vostra petjada de carboni i a lluitar contra l’emergència climàtica. 

Així doncs, encara que el vostre edifici no hi participi formalment, podeu contribuir a l’estalvi energètic i d’aigua, tant en l’àmbit professional com en el personal, a través de gestos quotidians com apagar els llums i els equips quan no els fem servir o pujar les escales enlloc d’agafar l’ascensor. En el següent enllaç s’han recollit algunes mesures que podeu començar a aplicar des d’avui mateix, així com informació de les edicions passades. 

L’estalvi econòmic que s’aconsegueixi en aquest període es destinarà a un projecte solidari per protegir a la gent gran dels efectes de l’emergència climàtica.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Una vintena de Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària del territori català que estan en funcionament o que estan a punt d’engegar s’han trobat per primera per primera vegada en una jornada a Mataró per crear la primera Xarxa de Comunitats Energètiques de l’Economia Social i Solidària de Catalunya.  

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí