Nova coberta del pavelló del Complex Esportiu i instal·lació fotovoltaica a Badia del Vallès

14/06/2022 - 08:02

Comencen les obres per a la substitució integral de la coberta del pavelló del Complex Esportiu i una instal·lació fotovoltaica que cobrirà el 70% del seu consum elèctric en hores de sol.

Nova coberta del pavelló

Les obres comprenen la substitució integral de la coberta del pavelló del Complex Esportiu, amb una superfície total de 1.334 metres quadrats. Es mantindrà l'estructura metàl·lica existent, sense realitzar cap modificació estructural i es retirarà totalment la coberta actual, que serà substituïda per panels sandvitx formats per dues capes d'acer amb aïllament de llana de roca. Amb la nova coberta, se solucionaran definitivament els problemes de filtració d'aigua a la pista esportiva els dies de pluja.

També es substituiran els paraments verticals actuals, formats per tancament de vidre pavès, per mòduls de panel sandvitx de xapa a la part inferior i mòduls amb vidres de seguretat i tèrmics segellats, a la part superior. Amb aquesta intervenció, es millorarà l'aïllament de l'edifici i s'impedirà que es filtri aigua pels elements de vidres de pavès, que en alguns llocs estaven deteriorats.
 

136 panells solars per subministrar el 70% de l'electricitat necessària en hores de sol
 

Per subministrar el 70% del consum elèctric de l'equipament durant les hores de sol, s'instal·larà un total de 136 panells fotovoltaics sobre la coberta plana transitable de l'equipament, que oferiran una potència total de 60 kW. La instal·lació comptarà amb un inversor que convertirà el corrent continu generat per les plaques solars a corrent altern que serà injectat a la xarxa elèctrica del Complex.

Aquestes actuacions compleixen amb el projecte de reforma del Complex Esportiu que es va redactar el 20 de setembre de 2021. Les obres tenen un pressupost d'adjudicació de 227.833,78 euros, sense comptar l'IVA. El termini d'execució de les obres, que realitzarà l'empresa Ártico Obras y Servicios, és de tres mesos.

Amb aquesta important actuació, el Complex Esportiu d'Av. de Via de la Plata, construït l'any 2005, millorarà la seva funcionalitat i reduirà el consum energètic.
 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Oficina de Rehabilitació, que es troba a la plaça de Ca n'Anglada, oferirà informació i suport en la tramitació de totes les ajudes vinculades a la rehabilitació d'edificis plurifamiliars i habitatges.

Notícia

El projecte forma part de l’estratègia EDUSI i cofinançat al 50% per la Comissió Europea. L’objectiu és obtenir uns edificis més confortables, reduir els consums energètics i obtenir dades per valorar-ne la replicabilitat en altres edificis de propietat municipal. 

Notícia

La fotolinera està instal·lada a l'aparcament de l'Illa Esportiva i tot i que és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és el primer que té plaques solars.

Butlletí