Nou sistema de telegestió del reg a les zones verdes d'Argentona

08/09/2019 - 08:30

Seguint criteris d'innovació, eficiència i sostenibilitat, l'Ajuntament d'Argentona ha iniciat el procés d'instal·lació del sistema de telegestió amb l'objectiu de controlar via Internet la xarxa de programadors de reg dels espais verds del municipi. 

La primera, de les diverses actuacions programades, s'ha dut a terme a la Plaça Montserrat aprofitant les obres de reurbanització d'aquesta zona verda.

Gràcies a un sistema de comunicacions híbrid (GPRS i radiofreqüència) es pot controlar tota la xarxa de reg del municipi mitjançat un programari de gestió accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet com ara un ordinador, un smartphone o una tauleta. Alhora, el sistema de telegestió incorpora sensors de pluja, vent i temperatura que permeten aturar el reg en situacions climatològiques adverses. Com a mesura de seguretat, també s'instal•laran equips de telegestió del consum d'aigua de reg, que permetran detectar possibles fuites i aturar-ne el reg de manera immediata.
 
Per l'Ajuntament i els veïns i veïnes d'Argentona, la posada en marxa d'aquest innovador sistema de telegestió comportarà un estalvi d'aigua superior al 40%, així com dels recursos dedicats al manteniment de parcs i jardins i un augment del compromís del municipi vers el medi ambient i la nova cultura de l'aigua.

Aquest sistema de telegestió, dissenyat i fabricat per l'empresa catalana SAMCLA, és líder al sector amb més de 15.000 equips instal·lats en 170 municipis. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

Notícia

L’Ajuntament de Mataró va reduir el consum d’aigua propi un 58,5 % al juny respecte el mateix mes de l’any passat.

Notícia

Comencen les obres del MITECO per protegir el front litoral a Premià de Mar.

Butlletí