Niki, la tortuga babaua alliberada després de recuperar-se al CRAM

Font: Ajuntament d'Arenys de Mar, Ràdio Arenys i CCMA

10/05/2019 - 09:38

És una tortuga babaua que va ser rescatada del mar enganxada en unes xarxes i que avui ha estat alliberada després de recuperar-se al CRAM.

La tortuga Niki, així l'han batejada els seus cuidadors, torna al Mediterrani acompanyada de 5 tortugues més que també han passat un llarg procés de recuperació. L'alliberament d'aquestes tortugues és un acte que la fundació ha volgut compartir amb la ciutadania perquè d'aquesta manera es fan visibles diferents problemàtiques, com ara l'abocament de residus al mar, i, alhora, serveix per sensibilitzar i conscienciar.

VÍDEO

El Nàutic d’Arenys va rescatar el passat 2016 una tortuga que des del Club Nàutic la van anomenar ‘Synera’ però al CRAM es va rebatejar com a ‘Niki’. Des de l’octubre de fa tres anys es troba al Centre de Recuperació d’Animals Marins. Durant aquest temps, però, li van haver d’amputar una de les aletes per les ferides que li van suposar haver-se quedat atrapada en una xarxa. Per sort, ara ja està recuperada i, aquest diumenge, l’alliberaran juntament amb d’altres.

L’alliberament va comptar amb activitats de sensibilització a favor del fons marí oberts a tota la població: tallers per a estampar bosses o per pintar màscares, un simulacre de rescat d’una tortuga marina i el moment d’alliberar les tortugues. Laia Martín diu que aquest acte és una bona manera de visualitzar de manera directa l’impacte que suposa llençar residus al mar.

La Niki ha estat la que més temps ha estat al CRAM. Les altres quatre companyes, tortugues babaues (Caretta caretta)  que s'alliberaran a la platja d'Arenys hi han estat el darrer any, algunes només unes setmanes des de que van ser pescades accidentalment i sense danys importants. Acompanyaran a la Niki, la Cristina II, la Kikka, la Yagui i la Conan. De totes elles us oferim una fitxa tècnica i una memòria del tractament i actuació que ha fet amb elles el CRAM.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Manresa retira el paviment de l'aparcament i l'estructura del rètol de l'antiga discoteca Pont Aeri

Entrevista
David Obura, director de Cordio East Africa

David Obura és un reconegut científic especialitzat en l’estudi dels esculls de corall a Kenya. La seva experiència en la conservació marina i la seva direcció a Cordio han establert la seva reputació com a líder en la comprensió i preservació dels ecosistemes marins.

Butlletí