Molins de Rei informa i assessora sobre estalvi energètic

15/07/2017 - 09:29

L’Ajuntament de Molins de Rei ha impulsat una campanya divulgativa que ajuda a reduir el consum energètic i estalviar en la factura dels subministraments. El mes de juny s’ha organitzat la xerrada Desmuntant les factures de la llum, el gas i l’aigua.

Un equip tècnic municipal ha presentat dels serveis en matèria d’estalvi energètic que ofereix el consistori a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, mentre que el representant d’Ecoserveis, Mario Sancho, va repassar les modalitats, conceptes i sigles de la factura de la llum, els tipus de tarifes: regulada i lliure, les prevencions davant la visita dels comercials de llum i gas i els drets de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, també conegut com a bo social. L’acte va cloure amb l’assessorament individualitzat als assistents.

Ajustar la potència contractada a les necessitats de cada llar, triar la modalitat de contractació del mercat regulat, escollir la tarifa de discriminació horària o tramitar el Bo Social són algunes mesures senzilles que permeten reduir l’import de la factura d’electricitat. Canviar les bombetes incandescents per leds, desconnectar els electrodomèstics del corrent i no deixar-los en “standby”, utilitzar programadors horaris en determinats electrodomèstics, revisar els tancaments de finestres i portes i rentar amb aigua freda, són petits canvis d’hàbits que ens permetran reduir el consum i estalviar en la factura.

Seguint aquestes recomanacions, el marge per disminuir el consum d’energia i pagar menys en el rebut és molt gran. És per això que l’Ajuntament ha organitzat una campanya impulsada per les regidories de Consum i Serveis Socials per reduir la despesa energètica. Així, aquest mes de juny s’ha organitzat la xerrada Desmuntant les factures de la llum, el gas i l’aigua amb l’objectiu de difondre unes pautes bàsiques que permetran als inquilins estalviar en el consum energètic. Paral·lelament, els Serveis Socials ofereixen als usuaris la possibilitat de fer una auditoria energètica de l’habitatge.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El consorci Vilawatt ja és una realitat

Vilawatt informació obre les seves portes amb l'objectiu d'ajudar a la ciutadania de Viladecans a entendre millor la seva factura de llum i de gas. Ho fa per mitjà d'un servei d'assessorament energètic.
Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

Butlletí